نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفاضلی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorسبزه چیان, نداfa_IR
dc.contributor.authorمحبوبی, آرشfa_IR
dc.contributor.authorرضایت, سیدمهدیfa_IR
dc.contributor.authorصمدی, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorجمالی فر, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:20:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:20:40Z
dc.date.available1399-08-21T23:20:40Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:20:40Z
dc.date.issued2012-04-01en_US
dc.date.issued1391-01-13fa_IR
dc.identifier.citationفاضلی, محمدرضا, سبزه چیان, ندا, محبوبی, آرش, رضایت, سیدمهدی, صمدی, نسرین, جمالی فر, حسین. (1391). مطالعه فاکتورهای فارماکوپه‌ای و مقایسه اثر رقیق سازی بر فعالیت ضدمیکروبی نمونه محلول‌های پوویدون آیوداین موجود در بازار دارویی ایران. فصلنامه علوم پزشکی, 22(1), 51-56.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-543-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493301
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به سازندگان مختلف محلول های پوویدون آیوداین، دراین تحقیق کیفیت محلولهای موجود مطابق با معیارهای فارماکوپه و تاثیر فاکتور رقت بر زمان اعمال اثر ضد میکروبی این فرمولاسیون ها بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، pH فراورده ها، میزان آیداید و ید در دسترس مطابق فارماکوپه 2009BP اندازه گیری شد. همچنین اثر ضد میکروبی نمونه‌های ایرانی و دو نمونه مشابه خارجی بر میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوسATCC 29737 و سودوموناس آئروژینوزاATCC 28753 ، به عنوان نماینده باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی، در رقتهای 1، 5/1، 10/1، 20/1، 40/1، 60/1، 80/1، 100/1، 200/1 و 300/1 بررسی شد و میزان نابودی میکروارگانیسم ها بعد از مجاورت در زمانهای 15، 30، 60 و 120 ثانیه تعیین گردید. یافته ها: تمام فرمولاسیونها دارای ویژگیهای فارماکوپهای قابل قبول بوده وسرعت تاثیر متناسب با میزان رقت افزایش می یافت. این روند در فرآورده های مختلف متفاوت بوده و در زمان 15 ثانیه رقت 10/1 به مراتب از محلول خالص بهتر بود. رقیق سازی بیشتر از حد بهینه باعث کاهش اثر نسبت به رقت های کمتر بود. نتیجه گیری: فاکتور رقت، فاکتور بسیار حساسی در اثر ضد باکتریایی فرآورده های پوویدون آیوداین است. این نکته می تواند به تفاوت میزان ید آزاد در هر یک از این فرآورده های تجاری و تفاوت در میزان ید در دسترس آنها بازگرددfa_IR
dc.format.extent322
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectمحلول پوویدون آیوداینfa_IR
dc.subjectضد عفونی کنندهfa_IR
dc.subjectرقتfa_IR
dc.subjectاستافیلوکوکوس اورئوسfa_IR
dc.subjectسودوموناس آئروژینوزاfa_IR
dc.subjectداروسازيfa_IR
dc.titleمطالعه فاکتورهای فارماکوپه‌ای و مقایسه اثر رقیق سازی بر فعالیت ضدمیکروبی نمونه محلول‌های پوویدون آیوداین موجود در بازار دارویی ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue1
dc.citation.spage51
dc.citation.epage56


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد