| dc.contributor.author | فاضلی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سبزه چیان, ندا | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبوبی, آرش | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایت, سیدمهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صمدی, نسرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | جمالی فر, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:20:40Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:20:40Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:20:40Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:20:40Z | |
| dc.date.issued | 2012-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فاضلی, محمدرضا, سبزه چیان, ندا, محبوبی, آرش, رضایت, سیدمهدی, صمدی, نسرین, جمالی فر, حسین. (1391). مطالعه فاکتورهای فارماکوپهای و مقایسه اثر رقیق سازی بر فعالیت ضدمیکروبی نمونه محلولهای پوویدون آیوداین موجود در بازار دارویی ایران. فصلنامه علوم پزشکی, 22(1), 51-56. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-543-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493301 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: با توجه به سازندگان مختلف محلول های پوویدون آیوداین، دراین تحقیق کیفیت محلولهای موجود مطابق با معیارهای فارماکوپه و تاثیر فاکتور رقت بر زمان اعمال اثر ضد میکروبی این فرمولاسیون ها بررسی گردید.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، pH فراورده ها، میزان آیداید و ید در دسترس مطابق فارماکوپه 2009BP اندازه گیری شد. همچنین اثر ضد میکروبی نمونههای ایرانی و دو نمونه مشابه خارجی بر میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوسATCC 29737 و سودوموناس آئروژینوزاATCC 28753 ، به عنوان نماینده باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی، در رقتهای 1، 5/1، 10/1، 20/1، 40/1، 60/1، 80/1، 100/1، 200/1 و 300/1 بررسی شد و میزان نابودی میکروارگانیسم ها بعد از مجاورت در زمانهای 15، 30، 60 و 120 ثانیه تعیین گردید. یافته ها: تمام فرمولاسیونها دارای ویژگیهای فارماکوپهای قابل قبول بوده وسرعت تاثیر متناسب با میزان رقت افزایش می یافت. این روند در فرآورده های مختلف متفاوت بوده و در زمان 15 ثانیه رقت 10/1 به مراتب از محلول خالص بهتر بود. رقیق سازی بیشتر از حد بهینه باعث کاهش اثر نسبت به رقت های کمتر بود.
نتیجه گیری: فاکتور رقت، فاکتور بسیار حساسی در اثر ضد باکتریایی فرآورده های پوویدون آیوداین است. این نکته می تواند به تفاوت میزان ید آزاد در هر یک از این فرآورده های تجاری و تفاوت در میزان ید در دسترس آنها بازگردد | fa_IR |
| dc.format.extent | 322 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.subject | محلول پوویدون آیوداین | fa_IR |
| dc.subject | ضد عفونی کننده | fa_IR |
| dc.subject | رقت | fa_IR |
| dc.subject | استافیلوکوکوس اورئوس | fa_IR |
| dc.subject | سودوموناس آئروژینوزا | fa_IR |
| dc.subject | داروسازي | fa_IR |
| dc.title | مطالعه فاکتورهای فارماکوپهای و مقایسه اثر رقیق سازی بر فعالیت ضدمیکروبی نمونه محلولهای پوویدون آیوداین موجود در بازار دارویی ایران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 51 | |
| dc.citation.epage | 56 | |