نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدلشاد, محمدحسینfa_IR
dc.contributor.authorحیدرنیا, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorنیکنامی, شمس الدینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:19:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:19:51Z
dc.date.available1399-08-21T23:19:51Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:19:51Z
dc.date.issued2015-04-01en_US
dc.date.issued1394-01-12fa_IR
dc.identifier.citationدلشاد, محمدحسین, حیدرنیا, علیرضا, نیکنامی, شمس الدین. (1394). بررسی وضعیت رعایت احتیاط‌های استاندارد در پیشگیری از عفونت هپاتیت ب درکارکنان خدمات بهداشتی و درمانی. فصلنامه علوم پزشکی, 25(1), 71-78.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-909-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493219
dc.description.abstractسابقه و هدف: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی همواره از جهاتی به عنوان خطر شغلی محسوب می‌گردد. خطر ابتلا به ویروس‌های منتقله از راه خون و اهمیت بالای پیشگیری از صدمات ناشی از سرسوزن، هزینه زیاد درمان و تعداد زیاد بیماران منجر به تدوین اصولی به نام احتیاط های استاندارد شده است. هدف این مطالعه بررسی وضعیت رعایت احتیاط های استاندارد در پیشگیری از عفونت هپاتیت ب درکارکنان خدمات بهداشتی و درمانی بود. روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی بصورت مقطعی و بر روی 135 نفرازکارکنان اجرا شد. داده‌ها با استفاده از پرسش نامه جمع آوری و برای تحلیل از نرم افزار آماری SPSS19 استفاده شد. یافته‌ها: 23% کارکنان حداقل 1 بار در طی سال‌های کاری خود دچار آسیب شده بودند و 30 نفر(21%) آنان آسیب را گزارش کرده بودند. آنالیز رگرسیون لجستیک چندگانه نشان داد که از مهم‌ترین عوامل موثر برکاهش ابتلا به آسیب‌ها و افزایش رعایت احتیاط‌های استاندارد، علاقه به کار (38/6– 49/0CI= و78/1OR=) و اهمیت داشتن احتیاط‌های استاندارد از دید مسئولین (62/3– 53/0CI= و 67/1OR=) است. بین متغیرهای شغل (012/0=p)، وضعیت استخدامی، سطح سواد و وسیله مسبب آسیب (05/0P<) با آسیب ها ارتباطی معنی‌داری مشاهده گردید. شایع‌ترین فعالیت منجر به آسیب دراین مطالعه، خون گیری (40/10%) و بیش ترین وسیله آسیب رسان، سرسوزن (10/11%) بود. نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش نیاز مبرم به بازنگری در سازه‌های جدید تاثیرگذار بررعایت اصول احتیاط های استاندارد در پیشگیری از عفونت هپاتیت ب را نشان می دهد.fa_IR
dc.format.extent210
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectاحتیاط‌های استانداردfa_IR
dc.subjectپیشگیریfa_IR
dc.subjectعفونت هپاتیت بfa_IR
dc.subjectکارکنان خدمات بهداشتی و درمانیfa_IR
dc.subjectصدمات ناشی از سرسوزنfa_IR
dc.subjectصدمات ناشی از اجسام برندهfa_IR
dc.subjectمديريت اطلاعات بهداشتيfa_IR
dc.titleبررسی وضعیت رعایت احتیاط‌های استاندارد در پیشگیری از عفونت هپاتیت ب درکارکنان خدمات بهداشتی و درمانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحليلي/مقطعي/توصيفيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue1
dc.citation.spage71
dc.citation.epage78


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد