نقش پیگمانهای استخراجی از باکتریهای جدا شده از محیط بر روی میکروارگانیسمهای مقاوم به آنتی بیوتیک جدا شده از بیماران دیابتیک
(ندگان)پدیدآور
ناهید, نوشینبهادر, نیمارزمی, نعمت ا...نوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: دیابت یکی از مهمترین بیماریهای متابولیک در جهان است که به دلیل مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریهای دخیل میتواند باعث ایجاد زخم در اندام تحتانی و قطع عضو شود. هدف از مطالعه حاضر، استخراج رنگدانههای تولید شده توسط باکتریهای محیطی و بررسی اثر آنها بر روی باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک دخیل در عفونت زخم پای دیابتیک بود.
روش بررسی: در این پژوهش، باکتریهای غالب در ایجاد عفونت زخم پا جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی شدند و مقاومت آنتیبیوتیکی آنها به دنبال آنالیز آماری ارزیابی شد. سپس باکتریهای تولید کننده رنگدانه از محیط جداسازی شدند و اثر حلالهای مختلف بر روی استخراج پیگمان توسط تکنیک کروماتوگرافی لایهنازک انجام پذیرفت. در پایان، اثر پیگمان بر باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک ارزیابی شد و سویه ها توسط آزمون مولکولی شناسایی شدند.
یافتهها: بیشترین میزان باکتری جداشده از زخم، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس آرئوس بودند. نتایج حاصل از آنتی بیوگرام بیانگر آن است که اثر آنتیبیوتیکها بر جدایههای گرم مثبت مشابه و برای جدایههای گرم منفی مروپنم و ایمی پنم از حساسیت بیشتری برخوردارند. از میان رنگدانههای استخراجشده، 4 پیگمان دارای خاصیت ضد باکتریایی جزیی بر باکتریهای پاتوژن مقاوم به آنتیبیوتیک بودند که بر اساس تکنیک مولکولی، Brachybacterium sp. IARI-ABL-35,Brachybacterium nesterenkovii strain DSM 9573,Brevundimonas sp. NeomS2D Kocuria sp. YIM 75764 شناسایی شدند.
نتیجه گیری: بر اساس خواص بیولوژیکی رنگدانههای باکتریایی استخراج شده، میتوان از آنها درزمینههای مختلف پزشکی و درمانی استفاده کرد.
کلید واژگان
آنتی بیوگرامپیگمانهای باکتریایی
دیابت
عفونت باکتریایی
کروماتوگرافی لایه نازک
ميكروبيولوژي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-06-011397-03-11
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس، ایران؛ گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوریهای نوین، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرانگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوریهای نوین، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
گروه بیوشیمی، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوریهای نوین، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
شاپا
1023-59222008-3386




