| dc.contributor.author | قلی نژاد لیندی, عاطفه | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسگرپناه, ژینوس | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفری آذر, زهرا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:19:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:19:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:19:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:19:33Z | |
| dc.date.issued | 2020-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-06-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قلی نژاد لیندی, عاطفه, عسگرپناه, ژینوس, جعفری آذر, زهرا. (1399). فرمولاسیون و کنترل فیزیکوشیمیایی شیاف واژینال حاوی اسانس زیره سبز. فصلنامه علوم پزشکی, 30(3), 237-243. doi: 10.29252/iau.30.3.237 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.29252/iau.30.3.237 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1806-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493189 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: ولوواژینیت کاندیدیایی یکی از شایعترین انواع واژینیتهای قارچی است که عامل مولد آن کاندیداآلبیکنس است. به دلیل شیوع بالای این بیماری و نیز اثرات ضد قارچی گزارش شده از زیره سبز، استفاده از اسانس میوه این گیاه جهت ساخت شیاف واژینال گیاهی پیشنهاد شد.
روش بررسی: ترکیبات موجود در اسانس به روش گازکروماتوگرافی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی و حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس میوه زیره سبز به روش چاهک پلیت تعیین شد.
یافتهها: شیاف واژینال محتوی ١/ ٠میلی لیتر اسانس میوه زیره سبز در ٢ گرم پایه (پلی اتیلن گلیکول) ساخته شد و خصوصیات ظاهری، یکنواختی وزن، سختی، زمان باز شدن، مقدار و یکنواختی محتوی آن بررسی شد. پایداری شیافهای حاوی اسانس میوه زیره سبز پس از ١، ٢ و ۶ ماه نگهداری در دماهای ٤، ٢٥ و ٤٠ درجه سانتیگراد بررسی شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان دادند که شیافهای نگهداری شده در دماهای ٤ و ٢٥ درجه سانتیگراد خصوصیات سطحی مناسبتری دارند. با توجه به مطلوب بودن کیفیت شیافهای ساخته شده از این اسانس، میتوان پس از انجام مطالعات بالینی این شیافها را به عنوان فرآورده مناسب جهت بهبود واژینیتهای ناشی از کاندیداآلبیکنس به کار برد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 295 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.29252/iau.30.3.237 | |
| dc.subject | ولوواژینیت کاندیدیایی | fa_IR |
| dc.subject | اسانس میوه زیره سبز | fa_IR |
| dc.subject | شیاف واژینال | fa_IR |
| dc.subject | داروسازي | fa_IR |
| dc.title | فرمولاسیون و کنترل فیزیکوشیمیایی شیاف واژینال حاوی اسانس زیره سبز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دکترای حرفهای داروسازی گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار فارماکوگنوزی، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | فارماسیوتیکس، گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 237 | |
| dc.citation.epage | 243 | |