نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقلی نژاد لیندی, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorعسگرپناه, ژینوسfa_IR
dc.contributor.authorجعفری آذر, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:19:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:19:33Z
dc.date.available1399-08-21T23:19:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:19:33Z
dc.date.issued2020-09-01en_US
dc.date.issued1399-06-11fa_IR
dc.identifier.citationقلی نژاد لیندی, عاطفه, عسگرپناه, ژینوس, جعفری آذر, زهرا. (1399). فرمولاسیون و کنترل فیزیکوشیمیایی شیاف واژینال حاوی اسانس زیره سبز. فصلنامه علوم پزشکی, 30(3), 237-243. doi: 10.29252/iau.30.3.237fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/iau.30.3.237
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1806-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493189
dc.description.abstractسابقه و هدف: ولوواژینیت کاندیدیایی یکی از شایع­ترین انواع واژینیت­های قارچی است که عامل مولد آن کاندیداآلبیکنس است. به دلیل شیوع بالای این بیماری و نیز اثرات ضد قارچی گزارش شده از زیره سبز، استفاده از اسانس میوه این گیاه جهت ساخت شیاف واژینال گیاهی پیشنهاد شد. روش بررسی: ترکیبات موجود در اسانس به روش گازکروماتوگرافی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی و حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس میوه زیره سبز به روش چاهک پلیت تعیین شد.  یافته­ها: شیاف واژینال محتوی ١/ ٠میلی لیتر اسانس میوه زیره سبز در ٢ گرم پایه (پلی اتیلن گلیکول) ساخته شد و خصوصیات ظاهری، یکنواختی وزن، سختی، زمان باز شدن، مقدار و یکنواختی محتوی آن بررسی شد. پایداری شیاف­های حاوی اسانس میوه زیره سبز پس از ١، ٢ و ۶ ماه نگهداری در دماهای ٤، ٢٥ و ٤٠ درجه سانتی­گراد بررسی شد. نتیجه­گیری: نتایج نشان دادند که شیاف­های نگهداری شده در دماهای ٤ و ٢٥ درجه سانتی­گراد خصوصیات سطحی مناسب­تری دارند. با توجه به مطلوب بودن کیفیت شیاف­های ساخته شده از این اسانس، می­توان پس از انجام مطالعات بالینی این شیاف­ها را به عنوان فرآورده مناسب جهت بهبود واژینیت­های ناشی از کاندیداآلبیکنس به کار برد.fa_IR
dc.format.extent295
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/iau.30.3.237
dc.subjectولوواژینیت کاندیدیاییfa_IR
dc.subjectاسانس میوه زیره سبزfa_IR
dc.subjectشیاف واژینالfa_IR
dc.subjectداروسازيfa_IR
dc.titleفرمولاسیون و کنترل فیزیکوشیمیایی شیاف واژینال حاوی اسانس زیره سبزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentدکترای حرفه‌ای داروسازی گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار فارماکوگنوزی، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentفارماسیوتیکس، گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue3
dc.citation.spage237
dc.citation.epage243


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد