نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوحیدی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorدشتی, محمدحسینfa_IR
dc.contributor.authorمژده, مریمfa_IR
dc.contributor.authorسلطانی, حمیدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:19:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:19:25Z
dc.date.available1399-08-21T23:19:25Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:19:25Z
dc.date.issued2012-06-01en_US
dc.date.issued1391-03-12fa_IR
dc.identifier.citationوحیدی, علیرضا, دشتی, محمدحسین, مژده, مریم, سلطانی, حمیدرضا. (1391). بررسی اثر عصاره دارچین بر روی یادگیری و حافظه‌ کوتاه مدت در موش. فصلنامه علوم پزشکی, 22(2), 105-109.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-563-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493179
dc.description.abstractسابقه و هدف: یادگیری و حافظه از عالی‌ترین سطوح عملکردی سیستم عصبی مرکزی به شمار می‌آیند، از این رو اختلالات مرتبط با این دو فرآیند همواره مورد توجه محققین بوده و تا به امروز مطالعات گسترده‌ای در این زمینه طراحی شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره گیاه دارچین بر حافظه و یادگیری در موش آزمایشگاهی صورت گرفته است. روش بررسی: این مطالعه آزمایشگاهی از نوع (Lab Trial) بوده که بر روی 20 سر موش آزمایشگاهی انجام شد. مطالعه با استفاده از دستگاه Shuttle-Box انجام شده که موش‌ها به طور تصادفی در 4 گروه (بر اساس یک گروه شاهد و سه گروه مورد) مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آزمون ANOVA و Scheffe و تحت محیط SPSS ver.14 آنالیز شدند. یافته‌ها: میانگین نمره یادگیری طی مدت سه روز مورد بررسی در گروه کنترل از 7/7±9/67 به 8/8±7/49 در گروه با دوز مصرفی mg/kg500 کاهش یافت (022/0=p). میانگین نمره حافظه نزدیک از 6/10±5/84 در گروه شاهد به 4/21±2/49 در گروه با مصرف mg/kg500 کاهش یافت (024/0=p).نتیجه‌گیری: عصاره گیاه دارچین به طور مؤثری باعث تضعیف قدرت یادگیری و حافظه کوتاه مدت می‌شود. به نظر می‌رسد انجام مطالعاتی با حجم نمونه بیشتر و لحاظ پارامترهایی نظیر حافظه طولانی‌مدت می‌تواند در تعیین دقیق‌تر اثرات عصاره دارچین بر حافظه و یادگیری مؤثر واقع شود.fa_IR
dc.format.extent139
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectیادگیریfa_IR
dc.subjectحافظهfa_IR
dc.subjectدارچینfa_IR
dc.subjectداروسازيfa_IR
dc.titleبررسی اثر عصاره دارچین بر روی یادگیری و حافظه‌ کوتاه مدت در موشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزدfa_IR
dc.contributor.departmentپزشک عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزدfa_IR
dc.contributor.departmentپزشک عمومی، انجمن علمی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue2
dc.citation.spage105
dc.citation.epage109


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد