| dc.contributor.author | دکتر شهاندخت نجمآبادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | دکتر مرضیه نجومی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:19:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:19:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:19:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:19:04Z | |
| dc.date.issued | 2005-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دکتر شهاندخت نجمآبادی, دکتر مرضیه نجومی. (1384). بررسی وضعیت دریافت ریزمغذیها (ویتامینها و املاح) در رژیم غذایی دانشجویان. فصلنامه علوم پزشکی, 15(4), 191-196. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-19-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493143 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: در دو دهه اخیر مطالعات علوم پزشکی تأکید بیشتر بر اثرات روش تغذیه افراد بر بروز یا پیشگیری از بیماریها و اختلالات سلامتی داشته است. مطالعه حاضر بخشی از تحقیق جامع ارزیابی وضعیت تغذیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران میباشد. مطالعه با هدف ارزیابی میزان دریافت ریزمغذیها شامل ویتامینها و املاح در رژیم غذایی جمعیت جوان یعنی دانشجویان دانشکدههای مختلف دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران صورت گرفت.
روش بررسی: در قالب یک مطالعه مقطعی با انتخاب 1000 دانشجو با روش نمونهگیری خوشهای و سیستماتیک تصادفی این مطالعه انجام گرفت. با تقسیم به نسبت حجم نمونه از دانشکدههای پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامائی، بهداشت، مدیریت و اطلاعرسانی و توانبخشی با استفاده از روش استاندارد 24 ساعت یادآمد خوراک (24-hours dietary recall) گردآوری اطلاعات صورت گرفت. آنالیز اطلاعات با استفاده از نرمافزار تخصصی تغذیه DFP انجام و میزان دریافت ویتامینها و املاح با مقادیر توصیه شده RDA مقایسه و کفایت یا کمبود مشخص گردید. یافته ها: نتایج نشان داد میزان دریافت ویتامینهای E,A,C و اسیدفولیک و نیز پنتوتنیک اسید در مقایسه با مقادیر توصیه شده RDA ناکافی بوده و نیز میانگین مقدار دریافت بین دختران و پسران دانشجو اختلاف آماری معنیدار نشان داد. میانگین میزان دریافت املاح نیز در رژیم غذایی دانشجویان برخی کمبودها را نشان میدهد، بطوریکه میانگین دریافت کلسیم، آهن، منیزیم و نیز پتاسیم دریافتی رژیم غذایی روزانه در بین دانشجویان کمبود داشت. در کنار کمبود دریافت کلسیم، وضعیت نسبت کلسیم به فسفر 2/065/0 بود که سطح مطلوب این نسبت 1 میباشد و عدم تعادل این نسبت خود بر میزان جذب تأثیر دارد و کمبود دریافت کلسیم را تشدید میکند. نتیجه گیری: در مجموع این ارزیابی نشان داد که عدم کفایت ویتامین های A, C, E، اسید فولیک، اسید پنتوتنیک، املاح کلسیم، منیزیم، و آهن (تنها در دختران) در گروه مورد بررسی وجود دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 149 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.subject | ریزمغذیها | fa_IR |
| dc.subject | ویتامینها | fa_IR |
| dc.subject | املاح | fa_IR |
| dc.subject | دانشجویان. | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذيه | fa_IR |
| dc.title | بررسی وضعیت دریافت ریزمغذیها (ویتامینها و املاح) در رژیم غذایی دانشجویان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 191 | |
| dc.citation.epage | 196 | |