نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمختاری, مختارfa_IR
dc.contributor.authorجوهری, حبیب الهfa_IR
dc.contributor.authorیزدان پور, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:18:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:18:44Z
dc.date.available1399-08-21T23:18:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:18:44Z
dc.date.issued2013-01-01en_US
dc.date.issued1391-10-12fa_IR
dc.identifier.citationمختاری, مختار, جوهری, حبیب اله, یزدان پور, فاطمه. (1391). تأثیر عصاره آبی- الکلی دانه گشنیز (Coriandrum sativum L.) بر میزان هورمون‌های هیپوفیز- تخمدان در موش صحرایی. فصلنامه علوم پزشکی, 22(4), 237-243.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-617-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493107
dc.description.abstractسابقه و هدف: دراین تحقیق تأثیرعصاره آبی-الکلی دانه گشنیز برمیزان هورمون‌های هیپوفیز-تخمدان و فعالیت تولیدمثلی و نقش احتمالی آن در ناباروری در موش صحرایی ماده نابالغ(Rat) بررسی شد. روش بررسی: در این تحقیق تجربی، 64 سر موش صحرایی ماده نابالغ از نژاد ویستار به 4 گروه 16تایی شامل گروه‌های کنترل، شاهد و تجربی دریافت کننده mg/kg150 و mg/kg300 عصاره آبی-الکلی دانه گشنیز، تقسیم شدند. به طور تصادفی، 32 سر در روز 28 و 32 سر در روز 56 آزمایش شدند. تجویز عصاره به صورت خوراکی بود. پایان روز 28 و 56 خون‌گیری از قلب انجام گرفت و غلظت سرمی هورمون‌های‌ LH،FSH، استروژن و پروژسترون با روش رادیوایمونواسی(RIA) اندازه گیری شد. نتایج با آزمون‌های آماری ANOVA و Tukey در سطح معنی‌دار 05/0>P تحلیل شد. یافته‌ها: میانگین غلظت هورمون‌هایLH و استروژن در گروه تجربی دریافت کننده عصاره با دوز mg/kg300 پس از 28 روز و گروه‌های تجربی دریافت کننده (mg/kg)300 و 150 عصاره آبی-الکلی دانه گشنیز پس از 56 روز کاهش معنی‌داری نسبت به گروه‌ کنترل نشان داد. غلظت هورمونFSH در گروه‌های تجربی دریافت کننده عصاره با دوز mg/kg300 و همچنین میانگین غلظت هورمون پروژسترون در گروه‌های تجربی دریافت کننده ( (mg/kg 300 و 150 عصاره بعد از 28 و 56 روز،کاهش معنی‌داری نسبت به گروه‌ کنترل نشان داد. نتیجه‌گیری: براساس مطالعات سایر محققان، گشنیز دارای ترکیبات فلاونوئیدی و کومارینی می‌باشد. احتمالاً این ترکیبات بر کاهش گنادوتروپین ‌ها و عملکرد برخی از آنزیم‌ها در مسیر سنتز استروئید تأثیر می‌گذارد و باعث کاهش ترشح استروژن و پروژسترون می-شود.fa_IR
dc.format.extent221
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectدانه گشنیزfa_IR
dc.subjectFSHfa_IR
dc.subjectاستروژنfa_IR
dc.subjectپروژسترونfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectفيزيولوژيfa_IR
dc.titleتأثیر عصاره آبی- الکلی دانه گشنیز (Coriandrum sativum L.) بر میزان هورمون‌های هیپوفیز- تخمدان در موش صحراییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری فیزیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرونfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری فیزیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دارابfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد علوم جانوری، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرونfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue4
dc.citation.spage237
dc.citation.epage243


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد