نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنایبی, نگارfa_IR
dc.contributor.authorقرشی, سیدعلیfa_IR
dc.contributor.authorهرزندی, ناصرfa_IR
dc.contributor.authorشمس آرا, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorتبرایی, بهمنfa_IR
dc.contributor.authorبختیاری, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:18:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:18:13Z
dc.date.available1399-08-21T23:18:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:18:13Z
dc.date.issued2011-06-01en_US
dc.date.issued1390-03-11fa_IR
dc.identifier.citationنایبی, نگار, قرشی, سیدعلی, هرزندی, ناصر, شمس آرا, مهدی, تبرایی, بهمن, بختیاری, امیر. (1390). ارزیابی روش PCR جهت تشخیص آلودگی به باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان در شهرستان کرج. فصلنامه علوم پزشکی, 21(1), 32-37.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-425-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493056
dc.description.abstract سابقه و هدف: باکتری سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس یکی از سویه­های شایع درگیر کننده ماکیان است که از طریق مواد غذایی آلوده قابل انتقال به انسان می­باشد. در این مطالعه از روش PCR برای تشخیص باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان استفاده شد.روش بررسی: در این پژوهش بنیادی، 80 نمونه از محصولات ماکیان از مراکز عرضه در شهرستان کرج و توابع آن تهیه گردید. DNA نمونه­ها به روشsalting out  استخراج شد و PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن سنتز تاژک به عنوان توالی هدف و سویه استاندارد سالمونلا انتریتیدیس (1621 RTCC) به عنوان کنترل مثبت بهینه­سازی و انجام گردید. یافته­ها: بررسی محصولات PCR به روش الکتروفورز نشان از تشکیل قطعه 250 جفت بازی و آلودگی به سالمونلا انتریتیدیس در 16 مورد از نمونه­های گوشت مرغ (40 درصد) و 9 مورد  از نمونه­های تخم مرغ (23 درصد) داشت. در آزمون تعیین ویژگی، نتیجه تست در مورد 6 باکتری روده­ای دیگر از سایر سویه­ها و جنس­ها منفی گردید و حساسیت روشPCR  در این  بررسی در سطح DNA   ژنومی fg 100 تعیین شد.نتیجه گیری:این مطالعه نشان داد که با توجه به محدودیت­ها و مشکلات روش­های جداسازی آزمایشگاهی می­توان از روش   PCR استفاده کرد به عنوان روشی حساس و سریع در تشخیص آلودگی نمونه­های غذایی به باکتری سالمونل انتریتیدیسfa_IR
dc.format.extent533
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectسالمونلا انتریتیدیسfa_IR
dc.subjectPCRfa_IR
dc.subjectمحصولات ماکیانfa_IR
dc.subjectميكروبيولوژيfa_IR
dc.titleارزیابی روش PCR جهت تشخیص آلودگی به باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان در شهرستان کرجfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeبنياديfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرجfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست فناوری دام و آبزیان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوریfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرجfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست فناوری دام و آبزیان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوریfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، بخش واکسنfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue1
dc.citation.spage32
dc.citation.epage37


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد