اثر حفاظت کبدی عصاره چای سبز (Camellia sinensis) در سمیت کبدی ناشی از سم دیازینون در موشهای ماده
(ندگان)پدیدآور
محمدی, مهنازکرم بیگی, فیروزهجمشیدی, زهرامحسنی کوچصفهانی, همارضایی, زینبنوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
strongemspan style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;سابقه و هدف/span/span/em/strongemspan style=font-family:nazanin;span style=font-size:12.0pt;:/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt; دیازینون سبب افزایش تولید رادیکالshy;های آزاد و آسیب به بافتshy;های بدن میshy;شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر چای سبز روی بافت و آنزیمshy;های کبد در موش های تیمار شده با دیازینون بود/span/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;./span/span/span/embr
emspan style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;strongروش بررسی/strong:/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt; در این مطالعه تجربی،/span/span/span/em emspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;40 سر موش ماده نژاد /span/span/span/ememspan dir=LTR style=font-weight:normal;span style=font-size:10.0pt;NMRI/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt; به 8 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل1 ماده/span/span/span/emspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;shy;emای دریافت نکرد؛ گروه کنترل2 و کنترل3 به ترتیب روغن زیتون و سالین را به مدت 7 روز دریافت کردند؛ گروه شاهد1 تزریق /em/span/span/spanemspan dir=LTR style=font-weight:normal;span style=font-size:10.0pt;IP/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt; سم دیازینون را به مقدار /span/span/span/ememspan dir=LTR style=font-weight:normal;span style=font-size:10.0pt;mg/kg/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;60 به مدت 7 روز و گروه شاهد2 و شاهد3 عصاره چای سبز را به ترتیب با دوز 200 و 300 /span/span/span/ememspan dir=LTR style=font-weight:normal;span style=font-size:10.0pt;mg/kg/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt; به مدت 28 روز دریافت کردند؛ گروه آزمایشی 1و2 تحت تیمار با عصاره چای سبز و دیازینون قرار گرفتند، به طوری که ابتدا به ترتیب دوزهای ذکر شده چای سبز را برای 28 روز و دیازینون را به مقدار /span/span/span/ememspan dir=LTR style=font-weight:normal;span style=font-size:10.0pt;mg/kg/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;60 از روز 14 به مدت 7 روز متوالی دریافت کردند. 48 ساعت پس از آخرین تزریق بافت کبد جدا شد و بررسیshy;های هیستوپاتولوژیک و سطح فعالیت آنزیم های کبدی بررسی شد/span/span/span/ememspan style=font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;. span style=letter-spacing:-.2pt;دادهshy;ها با آزمون /span/span/span/span/ememspan dir=LTR style=letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;span style=font-size:10.0pt;ANOVA/span/span/ememspan style=letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt; تحلیل شدند./span/span/span/embr
emspan style=letter-spacing:-.2pt;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;strongیافتهshy; ها/strong:/span/span/span/ememspan style=letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt; فعالیت آنزیمshy;های کبدی در گروه شاهد1 نسبت به گروه کنترل افزایش داشت که پس از به کارگیری عصاره چای سبز در گروهshy;های آزمایشی 1و2 کاهش نشان داد (05/0/span/span/span/ememspan dir=LTR style=letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;span style=font-size:10.0pt;P/span/span/ememspan style=letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;). نتایج هیستوپاتولوژیکی نشان داد که در گروه شاهد1 تخریب هپاتوسیتshy;های کبدی به همراه نکروز بافتی دیده میshy;شود که این تغییرات در گروهshy;های آزمایشی1 و 2 دیده نشد./span/span/span/embr
emspan style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt;strongنتیجهshy; گیری/strong:/span/span/ememspan style=letter-spacing:-.2pt;font-weight:normal;span style=font-family:b nazanin;span style=font-size:12.0pt; میshy;توان نتیجه گرفت که مصرف چای سبز سطح آنزیمshy;های کبدی را به حالت نرمال برمیshy;گرداند و تغییرات بافتی کبد که در اثر دیازینون ایجاد میshy;شود را بهبود میshy;بخشد./span/span/span/em
کلید واژگان
چای سبزدیازینون
کبد
آنزیمهای کبدی
زيست شناسي جانوري
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-03-011397-12-10
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، واحد اسلامشهر دانشگاه آزاد اسلامی ، اسلامشهر، ایرانکارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
مدرس، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران
گروه سلولی- تکوینی جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
دانشجوی دکتری فیزیولوژی جانوری،دانشگاه آزاد،واحدکازرون
شاپا
1023-59222008-3386




