| dc.contributor.author | علوی طلب, هدیه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:17:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:17:08Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:17:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:17:08Z | |
| dc.date.issued | 2012-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-06-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | علوی طلب, هدیه. (1391). تولید میکروکپسول های امگا-3 با روش کوآسرواسیون. فصلنامه علوم پزشکی, 22(3), 205-210. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-593-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492955 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: سه اسید چرب امگا-3 که شامل آلفا لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) هستند در جلوگیری از بیماریهای قلبی-عروقی نقش مهمی ایفا میکنند. افزودن میکروکپسول های امگا-3 به شیر و آب-میوه به منظور غنی سازی، ضمن آنکه باعث افزایش مدت زمان ماندگاری امگا-3 میشود، پایداری آن را نیز در برابر اکسیژن افزایش میدهد.
روش بررسی: میکروکپسولاسیون امگا-3 روغن کپور نقره ای به روش تودهای شدن ترکیبی با ژلاتین و صمغ عربی انجام گرفت. اثر دورهای متفاوت همزن، اثر قدرت یونی با استفاده غلظتهای متفاوت نمک و اثر دستگاه هموژنایزر در دورهای بال بر روی شکل ظاهری و میانگین اندازه میکروکپسول ها مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: میانگین اندازه میکروکپسولها در دورهای rpm 100، rpm 300، rpm 500، rpm 750 و rpm 1000 به ترتیب برابر با mµ8/0±2/537، mµ5/0 ±4/84، mµ 4/0±98/12، mµ 5/0±24/8 و mµ 7/0 ± 4 بود. در غلظت 1/0 مولار نمک، میانگین اندازه میکروکپسولها به mµ 2/0±3 /3 رسید.
نتیجهگیری: این بررسی نشان میدهد که شرایط بهتر برای تهیه میکروکپسولها در دور همزن rpm 1000 و غلظت 1/0 مولار نمک میباشد . میکروکپسولهای به دست آمده با چنین شرایطی در دورهای rpm 15000 تا rpm 75000 هموژنایزر پایدار باقی ماندند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 314 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.subject | ژلاتین | fa_IR |
| dc.subject | صمغ عربی | fa_IR |
| dc.subject | قدرت یونی | fa_IR |
| dc.subject | امگا-3 | fa_IR |
| dc.subject | تودهای شدن ترکیبی | fa_IR |
| dc.subject | شیمی | fa_IR |
| dc.title | تولید میکروکپسول های امگا-3 با روش کوآسرواسیون | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دکترای تخصصی، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 205 | |
| dc.citation.epage | 210 | |