آمیزه مناسبی از اکتینیدین میوه کیوی و تریپسین برای جداسازی و کشت سلولهای اندوتلیال آئورت موش صحرایی
(ندگان)پدیدآور
حصاری, مهوشمنصوری, کامرانمصطفایی, علیبیدمشکی پور, علی
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: آنزیمهای پروتئولیتیک، خصوصاً کلاژنازها برای هضم ماتریکس خارج سلولی، جداسازی سلولها و کشت اولیه مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به مشکلات تخلیص و مقدار کم کلاژنازها در منابع باکتریایی یا جانوری، یافتن منابع جدید و کم هزینه این آنزیمها اهمیت دارد. بههمین جهت در این مطالعه اکتینیدین که فراوانترین پروتیین میوه کیوی است، تخلیص شد و مخلوط مناسبی از آن و تریپسین برای جداسازی سلولهای اندوتلیال آئورت موش صحرایی بهکار رفت. روش بررسی: سلولهای اندوتلیال آئورت با استفاده از محلول هضمی شامل غلظتهای متفاوت اکتینیدین (دو تا 16 میلیگرم در میلیلیتر) و تریپسین (3/0، 6/0، 2/1 و 4/2 میلیگرم در میلیلیتر) در زمانهای مختلف (15 تا 90 دقیقه) جدا شدند و در محیط کشت DMEM کشت داده شدند. سلولهای جداشده بهواسطه خصوصیات مورفولوژیک و رنگآمیزی ایمونوسیتوشیمی شناسایی شدند و درصد بقا بهکمک آزمون تریپان بلو تخمین زده شد. یافتهها: اکتینیدین در غلظت 10 میلیگرم در میلیلیتر بههمراه تریپسین با غلظت 2/1 میلیگرم در میلیلیتر بهمدت 60 دقیقه توانست سلولهای اندوتلیال آئورت موش صحرایی را جدا کند. درصد بقای سلولهای ذکر شده در این شرایط 90% تخمین زده شد. خصوصیات مورفولوژیک و ایمونوسیتوشیمی ماهیت سلولهای جدا شده بهعنوان سلولهای اندوتلیال را تأیید نمود. نتیجهگیری: یافتهها نشان داد که مخلوط بهینه اکتینیدین و تریپسین اثرات سمی محسوسی بر سلولهای جدا شده نداشته و گزینهای مناسب و جدید برای جداسازی سلولهای اندوتلیال آئورت موش صحرایی است.
کلید واژگان
اکتینیدینتریپسین
سلولهای اندوتلیال
آئورت
موش صحرایی
کلاژناز
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2010-06-011389-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد بیولوژی سلولی ملکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاهکارشناس ارشد هماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی کرمانشاه
شاپا
1683-17641735-7322



