نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیوا, آتناfa_IR
dc.contributor.authorتیموریان, مهرانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:06:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:06:57Z
dc.date.available1399-08-21T23:06:57Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:06:57Z
dc.date.issued2016-12-01en_US
dc.date.issued1395-09-11fa_IR
dc.identifier.citationشیوا, آتنا, تیموریان, مهران. (1395). میزان ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام، پراکسیداسیون لیپیدی و اسید اوریک بزاق در افراد سیگاری و غیر‌سیگاری: مطالعه مقایسه‌ای. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 74(9), 664-668.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-7810-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/491447
dc.description.abstractزمینه و هدف: بزاق اولین مایع بدن است که با دود سیگار که منبع عوامل اکسیدان و پراکسیدان است، مواجه می‌شود. سیستم آنتی‏اکسیدان بزاق نقش مهمی در ظرفیت ضدسرطانی دارد. هدف از این پژوهش بررسی شاخص‌های اکسیداتیو استرس و آنتی‌اکسیدان در افراد سیگاری و غیر‌سیگاری بود. روش بررسی: در این مطالعه مورد-شاهدی که در بهار 1395 در دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد، بزاق غیر تحریکی 50 فرد سیگاری (مورد) و 50 غیرسیگاری (شاهد)، مشابه از نظر سن و جنس، با روش Spiting جمع‌آوری شد. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام با روش Ferric reducing ability of plasma (FRAP) و پراکسیداسیون لیپیدی با Thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) و اسید اوریک با کالری‌متری (اوریکاز) انجام پذیرفت. یافته‌ها: شاخص اکسیداتیو استرس در گروه مورد nmol/ml 29/0±17/1 در مقایسه با شاهد nmol/ml 16/0±91/0 به‌طور معناداری بیشتر بود (048/0P=). آنتی‌اکسیدان توتال در گروه مورد µmol/l 68/39±66/220 در مقایسه با شاهد µmol/l 64/40±26/272 به‌طور معناداری پایین‌تر بود (012/0P=). نتیجه‌گیری: مصرف سیگار ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی را کاهش و میزان پراکسیداسیون لیپیدی را افزایش می‌دهد. مهمترین کار تشویق به ترک سیگار در افراد سیگاری می‌باشد و روش‌های رفتار و دارودرمانی تواما می‌تواند در این زمینه موثر واقع شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectسیگارfa_IR
dc.subjectپر‌اکسیداسیون لیپیدیfa_IR
dc.subjectاسید اوریکfa_IR
dc.titleمیزان ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام، پراکسیداسیون لیپیدی و اسید اوریک بزاق در افراد سیگاری و غیر‌سیگاری: مطالعه مقایسه‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آسیب‌شناسی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدندانپزشک، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.fa_IR
dc.citation.volume74
dc.citation.issue9
dc.citation.spage664
dc.citation.epage668


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد