مهار رشد رده سرطانی K562 لوسمی میلوییدی مزمن انسان با استفاده از عصاره سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوسهای جدا شده از روده ماهی کپور معمولی در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
کبیری, فهیمهنجاتی, وحیدتوکمهچی, امیردلیرژ, نوروزنیکبخش, پویان
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: لاکتوباسیلوسها از نظر ژنتیکی شامل گروه متنوعی از باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک
هستند که به دلیل داشتن ویژگیهایی مانند اثرات ضد توموری، کمک به تعادل فلور
میکروبی روده، تولید ترکیبات ضد میکروبی، تحریک سیستم ایمنی میزبان و غیره تحت
عنوان پروبیوتیک معرفی شدهاند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره سیتوپلاسمی
و دیواره سلولی لاکتوباسیلوسهای جدا شده از روده ماهی کپور معمولی بر رده
سرطانیK562 (سرطان سلولهای میلوییدی خون انسان) میباشد.
روش بررسی: برای این منظور محتویات روده 115 قطعه ماهی کپور
معمولی پس از صید از منابع آبی مختلف آذربایجان غربی از نظر وجود باکتریهای لاکتوباسیلوس بررسی شد. پس از جداسازی، شناسایی به کمک روشهای معمولی و مولکولی باکتری
شناسی انجام و عصاره سیتوپلاسمی و دیواره سلولی آنها به طور جداگانه تهیه شد. برای
مطالعه تاثیر عصارهها بر سلولهای سرطانی K562 از
روش رنگ سنجی (MTT) 3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-Diphenyltetrazolium Bromide استفاده شد.
یافتهها: بر اساس یافتههای این مطالعه عصارههای سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوسهای
جدا شده از روده ماهی کپور معمولی قادر است به طور معنیداری رشد سلولهای سرطانی
را مهار سازد. در این ارتباط عصاره
سیتوپلاسمی دو باکتری Lactobacillus paracasei و Lactobacillus casei در غلظت موثره µg/ml33/83 به
ترتیب با 56/66 و 28/54 درصد دارای بیشترین قدرت سلولکشی بودند. از
طرف دیگر دیواره سلولی لاکتوباسیلوسهای فوق نتوانست رشد سلولهای سرطانی
را مهار کند.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای حاصل میتوان نتیجه گرفت که
استفاده از عصاره سیتوپلاسمی باکتریهای لاکتوباسیلوس جدا شده از روده کپور
معمولی همانند لاکتوباسیلوسهای با منشا انسانی دارای اثرات ضد توموری
هستند.
کلید واژگان
رده سلول سرطانی K562پروبیوتیک
مهار رشد
عصاره سیتوپلاسمی
دیواره سلولی
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2011-03-011389-12-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. گروه بافتشناسی و جنینشناسی، دانشکده علوم دانشگاه ارومیهگروه بافت شناسی، زیست شناسی دانشگاه ارومیه
گروه میکروبیولوژی، پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه
گروه ایمونولوژی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
شاپا
1683-17641735-7322



