نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاشراقی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorصالحی‌پور, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorپورمند, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی فروشانی, عباسfa_IR
dc.contributor.authorزهرایی صالحی, محمد تقیfa_IR
dc.contributor.authorآقا امیری, سولمازfa_IR
dc.contributor.authorبختیاری, روناکfa_IR
dc.contributor.authorعابدی محتسب, ترانه پیمانهfa_IR
dc.contributor.authorمردانی, نادیاfa_IR
dc.contributor.authorسید امیری, سونیاfa_IR
dc.contributor.authorسلطان دلال, محمد مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:05:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:05:34Z
dc.date.available1399-08-21T23:05:34Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:05:34Z
dc.date.issued2009-10-01en_US
dc.date.issued1388-07-09fa_IR
dc.identifier.citationاشراقی, سعید, صالحی‌پور, زهره, پورمند, محمدرضا, رحیمی فروشانی, عباس, زهرایی صالحی, محمد تقی, آقا امیری, سولماز, بختیاری, روناک, عابدی محتسب, ترانه پیمانه, مردانی, نادیا, سید امیری, سونیا, سلطان دلال, محمد مهدی. (1388). بررسی توزیع فراوانی ژن tst با ژن‌های entC , entA و entA/C در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی مختلف. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 67(7), 470-476.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-433-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/491247
dc.description.abstractزمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌ترین علل مهم بیماری‌های منتقله از راه غذا در جهان می‌باشد. انتروتوکسین‌ها و توکسین سندروم شوک توکسیک این باکتری از دسته فاکتورهای ویرولانس بسیار مهم و جزء سوپر آنتی ژن‌های توکسین پیروژنیک (PTSAgs) می‌باشند که تاثیرات عمیقی بر میزبان خود دارند. گردش خطرناک سویه‌های مولد TSST1 در زنجیره مواد غذایی و نتیجتاً در جامعه، موضوع قابل اهمیتی است. هدف مطالعه نیز دستیابی به الگوهای ترکیبی ژن tst با ژن‌های انتروتوکسین (ent) در سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی مختلف می‌باشد. روش بررسی: بیش از 1040 نمونه ماده غذایی مختلف جمع‌آوری و از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس، طبق استاندارد ملی ایران به‌شماره 1194 مورد بررسی قرار گرفتند. پس از استخراج DNA ژنومی سویه‌های ایزوله شده، واکنش PCR برای ژن‌های نامبرده به‌کمک پرایمرهای اختصاصی و سوش استاندارد انجام شد. یافته‌ها: در مجموع، تعداد 100 سویه (5/9%) استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه‌های غذایی جدا گردید. از 25% ایزوله‌های حامل ژن entC، هفت سویه (28%) به‌طور همزمان دارای ژن tst نیز بودند و از 8% ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس حامل ژن entA، یک سویه (5/12%) به‌طور همزمان ژن tst را نیز تولید می‌کرد. همچنین از مجموع 9% سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس حامل ژن‌های entA+C به‌صورت ترکیبی، چهار سویه (4/44%) ژن tst را نیز همراه داشتند. نتیجه‌گیری: شیوع سویه‌های دارای ژنوتیپ‌های ترکیبی tst-entC و tst-entA-C در کشور ما بالا می‌باشد و گردش این سویه‌ها در جامعه، سلامت و بهداشت عمومی را به مخاطره می‌اندازد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectاستافیلوکوکوس اورئوسfa_IR
dc.subjectتوکسین سندروم شوک توکسیکfa_IR
dc.subjectانتروتوکسین Afa_IR
dc.subjectانتروتوکسین Cfa_IR
dc.titleبررسی توزیع فراوانی ژن tst با ژن‌های entC , entA و entA/C در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی مختلفfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume67
dc.citation.issue7
dc.citation.spage470
dc.citation.epage476


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد