| dc.contributor.author | فریده محمودزاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرزاد اسدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمود دوستی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:05:03Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:05:03Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:05:03Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:05:03Z | |
| dc.date.issued | 2001-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1380-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فریده محمودزاده, فرزاد اسدی, محمود دوستی. (1380). پایدارسازی فرآورده های لیپوزومی لیوفیلیزه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 59(3), 53-59. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1328-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/491179 | |
| dc.description.abstract | لیپوزوم ها بعنوان یک حامل دارویی از مزایای متعددی برخوردارند. لیوفیلیزاسیون مناسب ترین شکل نگهداری طولانی مدت این فرآورده هاست، ولی این فرآیند نیز تحت تاثیر عوامل ناپایدار کننده ای قرار می گیرد که موجب تخریب، آزادسازی ماده محصور، تغییر اندازه و آلودگی میکروبی فرآورده های لیپوزومی می شود. در این مطالعه نقش حفاظتی قندهای مالتوز، فروکتوز، گلوکز، گالاکتوز، سوکروز و لاکتوز در جلوگیری از این پدیده مورد بررسی قرار گرفت، بطوریکه پس از تهیه سوسپانسیون لیپوزومی، آنها را به چهار گروه دوتایی تقسیم نموده و غلظت های 25، 50، 100 و 200 درصد از این قندها به سوسپانسیون اضافه گردید. بر مبنای قند و قوام محصول حاصله، بهترین روش فریز، استفاده از الکل مطلق و متعاقبا بکارگیری درجه حرارت 70- درجه سانتیگراد بمدت 16 ساعت بدست آمد. در بررسی ماده محافظ غلظت های 0/7، 1/4، 2/8 و 5/6 درصد قندهای ذکر شده را استفاده کرده و درصد تراوایی (با استفاده از نسبت جذب نوری نمونه لیوفیلیزه به لیوفیلیزه نشده) محاسبه گردید. در این مطالعه، قند مالتوز از بیشترین تاثیر برخوردار بود. میزان هم جوشی و تجمع در نمونه های قبل و بعد از لیوفیلیزاسیون در سانتریفوژ با 10000 دور در دقیقه اختلافی با هم نداشتند، همچنین وضعیت میکروبی نمونه های قبل و بعد از لیوفیلیزاسیون با کشت آنها در دو محیط SCD و SCDA مورد مطالعه قرار گرفت که در هر دو محیط با رشد میکروب توام بود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.title | پایدارسازی فرآورده های لیپوزومی لیوفیلیزه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 59 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 53 | |
| dc.citation.epage | 59 | |