بررسی ترکیبات شیمیایی، اثرات آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی، سیتوتوکسیک و آپوپتوزی عصاره گیاه بهلیمو بر روی رده سلولی سرطان کولون
(ندگان)پدیدآور
میرزایی, امیرسادات شاندیز, سید عطاالهنوربازرگان, حسنعسگری, الهه علی
نوع مدرک
Textمقاله اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: گیاه بهلیمو (Aloysia citrodora) از نظر طب سنتی در ایران حایز اهمیت میباشد. هدف این مطالعه بررسی ترکیبات شیمیایی، اثرات آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی، سمیت سلولی و آپوپتوزی عصاره گیاه بهلیمو بر روی رده سلولی سرطان کولون میباشد.
روش بررسی: این مطالعه تجربی از فروردین تا شهریور 1394 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق انجام گرفت. ترکیبات شیمیایی عصاره گیاه بهلیمو با استفاده از روش Gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) آنالیز شد. اثرات آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی و سمیت سلولی عصاره بهترتیب از طریق روش DPPH، دیسک دیفیوژن و MTT تعیین شد. مولکول RNA استخراج شد و سپس cDNA ساخته شد. در نهایت، بیان ژنهای آپوپتوزی Bax و Bcl2 با روش Real-Time PCR ارزیابی شد و القای آپوپتوز توسط روش فلوسایتومتری مشخص شد.
یافتهها: آنالیز فیتوشیمیایی عصاره، تعداد 37 ترکیب را نشان داد که بیشترین میزان مربوط به Spathulenol (57/%17) و Caryophyllene oxide (15/%15) بود. همچنین، عصاره مورد مطالعه دارای mg/ml 03/0±6/0 IC50= خاصیت آنتیاکسیدانی بود. این عصاره بیشترین اثر را بر روی باکتری گرم منفی و کمترین اثر را بر روی گرم مثبت داشت. افزایش بیان ژن Bax وکاهش بیان Bcl2 بهترتیب بهمیزان 72/0±47/3 (05/0P
کلید واژگان
گیاه بهلیمواثرات آنتیاکسیدانی
سمیت سلولی
آپوپتوز
فلوسایتومتری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-06-011395-03-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق، تهران، ایران.باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق، تهران، ایران.
گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق، تهران، ایران.
شاپا
1683-17641735-7322



