نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآقاخانی, کامرانfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorمولانایی, امیرfa_IR
dc.contributor.authorمعماریان, آزادهfa_IR
dc.contributor.authorعامری, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:57:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:57:10Z
dc.date.available1399-08-21T22:57:09Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:57:10Z
dc.date.issued2013-10-01en_US
dc.date.issued1392-07-09fa_IR
dc.identifier.citationآقاخانی, کامران, محمدی, سعید, مولانایی, امیر, معماریان, آزاده, عامری, مریم. (1392). بررسی اپیدمیولوژیک موارد سوختگی ناشی از آب‌جوش و غذای داغ در یک بیمارستان تخصصی سوختگی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 71(7), 452-457.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-5497-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/490055
dc.description.abstractزمینه و هدف : آسیب‌های ناشی‌از سوختگی آب‌جوش و غذای داغ شایع بوده و از عوامل منجر به مرگ و عوارض شدید می‌باشد. هدف این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک مصدومین بستری‌شده به‌دلیل سوختگی آب جوش و غذای داغ بود تا از این طریق گروه خطر شناسایی و روش‌های پیشگیری و درمانی مناسب با گروه خطر طراحی و اجرایی گردد. روش بررسی: برای انجام این مطالعه توصیفی گذشته‌نگر، اطلاعات لازم با بررسی پرونده بیماران بستری‌شده در بیمارستان شهید مطهری تهران از سال 1386 الی 1390 گردآوری شد. متغیرهای جمع‌آوری‌شده شامل سن، جنس، عامل سوختگی، درجه، نحوه، درصد سوختگی و سرنوشت نهایی مصدومین ناشی‌از آب‌جوش و غذای داغ بودند. یافته‌ها: از 1150 بیمار سوخته با آب‌جوش و غذای داغ، 1/42% مؤنث بودند. شایع‌ترین سن سوختگی یک‌سالگی بود و 50% بیماران زیر سه سال سن داشتند. 1011 مورد (9/87%) سوختگی با آب‌جوش و 139 مورد (1/12%) سوختگی با غذای داغ را تجربه کردند. انگیزه سوختگی در 3/0% (سه مورد) دگرسوزی و 7/99% (1147 مورد) حادثه بود. بیش‌ترین تعداد سوختگی در کودکان مذکر 12 سال و کم‌تر 484 نفر (1/42%) و کم‌ترین تعداد در افراد مذکر بالای 12 سال 180 نفر (7/15%) دیده شد. میانگین درصد سوختگی در گروه بالای 12 سال 11% و در گروه 12 سال و کم‌تر 9/30% به‌دست آمد. میانگین مدت بستری بیمارستانی 4/11 روز و میزان مورتالیتی مطالعه 8/4% بود. نتیجه‌گیری: در افراد 12 سال و کوچک‌تر خطر بروز سوختگی با مایعات داغ بیش از سایرین بود. هم‌چنین درصد سوختگی نیز در این جمعیت بیش‌تر بود. بنابراین توصیه می‌شود در اماکنی که کودکان 12 سال و یا کوچک‌تر به‌ویژه جنس مذکر حضور دارند به مسایل ایمنی در رابطه با احتمال سوختگی با مایعات داغ توجه خاص شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectسوختگیfa_IR
dc.subjectاطفالfa_IR
dc.subjectبالغینfa_IR
dc.subjectمیزان مورتالیتیfa_IR
dc.titleبررسی اپیدمیولوژیک موارد سوختگی ناشی از آب‌جوش و غذای داغ در یک بیمارستان تخصصی سوختگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.citation.volume71
dc.citation.issue7
dc.citation.spage452
dc.citation.epage457


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد