نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorترابی, شهلاfa_IR
dc.contributor.authorاسد, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorتبریزی, آرزوfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:57:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:57:02Z
dc.date.available1399-08-21T22:57:02Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:57:02Z
dc.date.issued2016-09-01en_US
dc.date.issued1395-06-11fa_IR
dc.identifier.citationترابی, شهلا, اسد, محمد رضا, تبریزی, آرزو. (1395). تأثیر تمـرین استقـامتی به همراه مصرف مکمل دارچیـن بر غلظت‌های پلاسمایی آنزیـم‌های AST و ALT کبـدی زنـان مبتلا به دیابت نوع II. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 74(6), 433-441.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-7661-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/490037
dc.description.abstractزمینه و هدف: دیابت با تغییرات پاتولوژیکی زیادی در ارتباط است و آسیب‌های کبدی یکی از مهمترین پیامدهای این بیماری است. پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی به همراه مصرف مکمل دارچین بر سطوح سرمی آنزیم‌های کبدی آلانین‌آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات‌آمینوترانسفراز (AST) زنان مبتلا به دیابت نوع II انجام شد. روش بررسی: در این پژوهش نیمه تجربی، 36 زن داوطلب مبتلا به دیابت نوع II (64/2±72/52 سال و نمایه توده بدن 94/2±28/29) شرکت کردند. آزمودنی‌ها بر اساس نمایه توده بدن، به صورت تصادفی به چهار گروه (9 نفری)، تمرین، تمرین- دارچین، دارچین و کنترل تقسیم شدند. تمرین استقامتی با شدت 60 تا 75% حداکثر ضربان قلب، به مدت40 تا 60 دقیقه، سه جلسه و در طی هشت هفته انجام شد. دوز مصرف دارچین، روزانه gr 5/1 بود. غلظت‌های پلاسمایی ALT و AST به روش آنزایماتیک و پس از 12 ساعت ناشتایی، پیش و پس از انجام پژوهش اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون t زوجی و آنالیز واریانس عاملی و به‌وسیله SPSS version 21 (Chicago, IL, USA) در سطح معناداری 05/0>P تجزیه تحلیل شدند. یافته‌ها: سطوح ALT در هر سه گروه تجربی کاهش یافت، که تنها در گروه دارچین (میانگین و انحراف‌معیار پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب: 5/9±5/28، 2/9±3/25) معنادار بود (05/0>P). مقادیر پلاسمایی AST در گروه تمرین- دارچین افزایش و در گروه‌های تمرین و دارچین کاهش یافت که هیچ‌یک معنادار نبود. مداخلات انجام شده تأثیری بر تغییرات قند خون ناشتای گروه‌ها نداشت. همچنین اختلاف معنادار بین گروهی نیز در پیش و پس آزمون مشاهده نشد(05/0P>). نتیجه‌گیری:  این نتایج نشان داد مصرف دارچین در بهبود مقادیر پلاسمایی ALT موثر است، اما در بیماران دیابتی، شدت و مدت فعالیت ورزشی موثر، به خصوص همزمان با مصرف دارچین نیاز به بررسی بیشتری دارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectدیابت نوع IIfa_IR
dc.subjectتمرین استقامتیfa_IR
dc.subjectدارچینfa_IR
dc.subjectآنزیم‌های کبدیfa_IR
dc.titleتأثیر تمـرین استقـامتی به همراه مصرف مکمل دارچیـن بر غلظت‌های پلاسمایی آنزیـم‌های AST و ALT کبـدی زنـان مبتلا به دیابت نوع IIfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentواحد تغذیه مرکز بهداشت تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه پیام نور کرجfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تربیت بدنی، دانشگاه صنعتی شریفfa_IR
dc.citation.volume74
dc.citation.issue6
dc.citation.spage433
dc.citation.epage441


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد