نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorلیلا آزادبختfa_IR
dc.contributor.authorپروین میرمیرانfa_IR
dc.contributor.authorمهدی هدایتیfa_IR
dc.contributor.authorاحمد اسماعیل زادهfa_IR
dc.contributor.authorنیلوفر شیواfa_IR
dc.contributor.authorفریدون عزیزیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:56:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:56:43Z
dc.date.available1399-08-21T22:56:43Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:56:43Z
dc.date.issued2006-10-01en_US
dc.date.issued1385-07-09fa_IR
dc.identifier.citationلیلا آزادبخت, پروین میرمیران, مهدی هدایتی, احمد اسماعیل زاده, نیلوفر شیوا, فریدون عزیزی. (1385). ارزیابی تأثیر نوع رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون بر قطر ذرات لیپوپروتئین ها. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 64(10), 76-84.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-890-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/490000
dc.description.abstractتعیین اثرات رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول بر اندازه قطر ذرات LDL و HDL در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون.روش بررسی: 42 نوجوان 18 تا 20 ساله مبتلا به اختلالات چربی خون در این مطالعه مورد ـ شاهدی شرکت کردند. رژیم غذایی کنترل رژیمی مشابه اغلب نوجوانان تهرانی بود. رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول یک رژیم غذایی است که 30% کل انرژی روزانه آن را چربی‌ها تشکیل می‌دهند که کمتر از 7% آن را چربی‌های اشباع، کمتر از 15% آن را چربی‌های با یک باند مضاعف و کمتر از 15% آن را چربی‌‌های با چند باند مضاعف تشکیل می‌دهد و حاوی کمتر از 200 میلی‌گرم کلسترول در روز می‌باشد. اندازه قطر ذرات لیپوپروتئین‌ها متغیرهای اصلی بود که بعد از سه ماه مداخله اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: میانگین نمایه توده بدن 2/4±3/26 کیلوگرم بر مترمربع بود. رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول باعث کاهـش بیشتـر کلستـرول تـام در ایـن رژیـم در مقایسـه با رژیـم کنتـرل (4±13- در مقابل3/0±2- میلی‌گرم در دسی‌لیتر، 001/0p<) و همچنین کاهش بیشـتر LDL در مقایسه با کنـترل (2±9- در مقابل6/0±3 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، 01/0p<) و افزایش اندازه ذرات LDL در مقایسه با رژیم کنترل (4/0±7/1در مقابل 4/0±1/0میلی‌گرم در دسی‌لیتر، 001/0p<) گردید. اندازه قطر ذرات HDL تغییر معنی‌داری نکرد. نتیجه‌گیری: رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول اثر مطلوبی روی اندازه ذرات LDL داشت. مکانیسم مربوطه باید در مطالعات تجربی آینده‌نگر بررسی شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectقطر ذرات لیپوپروتئین هاfa_IR
dc.subjectرژیم گامِ 2 کاهش کلسترولfa_IR
dc.subjectلیپیدfa_IR
dc.subjectلیپوپروتئینfa_IR
dc.subjectنوجوانfa_IR
dc.titleارزیابی تأثیر نوع رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون بر قطر ذرات لیپوپروتئین هاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume64
dc.citation.issue10
dc.citation.spage76
dc.citation.epage84


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد