| dc.contributor.author | لیلا آزادبخت | fa_IR |
| dc.contributor.author | پروین میرمیران | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهدی هدایتی | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمد اسماعیل زاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | نیلوفر شیوا | fa_IR |
| dc.contributor.author | فریدون عزیزی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:56:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:56:43Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:56:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:56:43Z | |
| dc.date.issued | 2006-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1385-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | لیلا آزادبخت, پروین میرمیران, مهدی هدایتی, احمد اسماعیل زاده, نیلوفر شیوا, فریدون عزیزی. (1385). ارزیابی تأثیر نوع رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون بر قطر ذرات لیپوپروتئین ها. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 64(10), 76-84. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-890-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/490000 | |
| dc.description.abstract | تعیین اثرات رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول بر اندازه قطر ذرات LDL و HDL در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون.روش بررسی: 42 نوجوان 18 تا 20 ساله مبتلا به اختلالات چربی خون در این مطالعه مورد ـ شاهدی شرکت کردند. رژیم غذایی کنترل رژیمی مشابه اغلب نوجوانان تهرانی بود. رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول یک رژیم غذایی است که 30% کل انرژی روزانه آن را چربیها تشکیل میدهند که کمتر از 7% آن را چربیهای اشباع، کمتر از 15% آن را چربیهای با یک باند مضاعف و کمتر از 15% آن را چربیهای با چند باند مضاعف تشکیل میدهد و حاوی کمتر از 200 میلیگرم کلسترول در روز میباشد. اندازه قطر ذرات لیپوپروتئینها متغیرهای اصلی بود که بعد از سه ماه مداخله اندازهگیری شد. یافتهها: میانگین نمایه توده بدن 2/4±3/26 کیلوگرم بر مترمربع بود. رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول باعث کاهـش بیشتـر کلستـرول تـام در ایـن رژیـم در مقایسـه با رژیـم کنتـرل (4±13- در مقابل3/0±2- میلیگرم در دسیلیتر، 001/0p<) و همچنین کاهش بیشـتر LDL در مقایسه با کنـترل (2±9- در مقابل6/0±3 میلیگرم در دسیلیتر، 01/0p<) و افزایش اندازه ذرات LDL در مقایسه با رژیم کنترل (4/0±7/1در مقابل 4/0±1/0میلیگرم در دسیلیتر، 001/0p<) گردید. اندازه قطر ذرات HDL تغییر معنیداری نکرد. نتیجهگیری: رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول اثر مطلوبی روی اندازه ذرات LDL داشت. مکانیسم مربوطه باید در مطالعات تجربی آیندهنگر بررسی شود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | قطر ذرات لیپوپروتئین ها | fa_IR |
| dc.subject | رژیم گامِ 2 کاهش کلسترول | fa_IR |
| dc.subject | لیپید | fa_IR |
| dc.subject | لیپوپروتئین | fa_IR |
| dc.subject | نوجوان | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی تأثیر نوع رژیم غذایی گامِ 2 کاهش کلسترول در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون بر قطر ذرات لیپوپروتئین ها | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 64 | |
| dc.citation.issue | 10 | |
| dc.citation.spage | 76 | |
| dc.citation.epage | 84 | |