| dc.contributor.author | وکیلی, عابدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | عینعلی, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | بندگی, احمد رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:53:50Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:53:50Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:53:50Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:53:50Z | |
| dc.date.issued | 2011-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | وکیلی, عابدین, عینعلی, محمد رضا, بندگی, احمد رضا. (1390). اثر محافظتی زعفران در مقابل آسیبهای اکسیداتیو در ایسکمی مغزی موضعی- موقتی در موش صحرایی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 69(7), 405-412. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-210-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/489606 | |
| dc.description.abstract | 800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal"
mso-tstyle-rowband-size:0
mso-tstyle-colband-size:0
mso-style-noshow:yes
mso-style-priority:99
mso-style-parent:""
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt
mso-para-margin:0in
mso-para-margin-bottom:.0001pt
mso-pagination:widow-orphan
font-size:10.0pt
font-family:"Times New Roman","serif"}
زمینه و
هدف: مطالعات
متعدد نشان دادهاند زعفران اثر محافظتی در مقابل آسیب اکسیداتیو در ایسکمی گلوبال
مغزی دارد، اما اثر آن بر ادم مغزی و آسیب اکسیداتیو در ایسکمی مغزی موضعی کاملا
مشخص نیست. این مطالعه با هدف بررسی اثر زعفران بر ادم مغزی، حجم ضایعات مغزی و
میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت (آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون
پراکسید) و غلظت مالون دی آلدیید در بافت ایسکمیک مغز در مدل تجربی سکته مغزی
طراحی شد. روش بررسی: ایسکمی
موضعی با مسدود کردن موقتی شریان میانی مغز برای مدت یک ساعت در موش صحرایی ایجاد
شد. زعفران با دوز mg/kg ip100 در شروع ایسکمی بهصورت داخل صفاقی تزریق و 24 ساعت بعد ادم و
حجم آسیب مغزی اندازهگیری شد. غلظت مالون دی آلدیید و میزان فعالیت آنزیم سوپر
اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسید در بافت ایسکمیک مغز با استفاده از کیت مخصوص
اندازهگیری شد. یافتهها: زعفران حجم ضایعات
مغزی را 77% (001/0P<) و ادم مغزی را 60% (001/0P<) در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد. همینطور
زعفران بهطور معنیداری غلظت بافتی مالون دی آلدیید را کاهش داده (001/0P<) و میزان
فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (001/0P<) و گلوتاتیون پراکسید (001/0P<) در بافت
ایسکمیک کورتکس مغز بهطور معنیداری افزایش داد. نتیجهگیری: زعفران اثرات محافظتی در مقابل آسیب اکسیداتیو ایسکمیک و ادم مغزی در
مدل ایسکمی مغزی موضعی- موقتی در موش صحرایی دارد. این اثر احتمالا از طریق افزایش
ظرفیت آنزیمهای آنتیاکسیدان و کاهش تولید رادیکالهای آزاد اعمال میشود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | زعفران | fa_IR |
| dc.subject | آسیب اکسیداتیو | fa_IR |
| dc.subject | ایسکمی مغزی موضعی | fa_IR |
| dc.subject | ادم مغزی | fa_IR |
| dc.subject | موش صحرایی | fa_IR |
| dc.title | اثر محافظتی زعفران در مقابل آسیبهای اکسیداتیو در ایسکمی مغزی موضعی- موقتی در موش صحرایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 69 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 405 | |
| dc.citation.epage | 412 | |