مقایسه الگوی تغذیه در افراد سالم و مبتلایان به بیماریهای قلبی- عروقی در شهرستان بروجرد: گزارش کوتاه
(ندگان)پدیدآور
ملکی, علیاشجع اروان, مهنازکریمی, اشرف
نوع مدرک
Textمقاله اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: تاثیر میزان مصرف و تنوع مواد غذایی بر بیماریهای قلبی- عروقی در پژوهشهای گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی الگوی تغذیه و ارتباط آن با بیماریهای قلبی و عروقی بود. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 801 نفر در محدوده سنی 35 تا 85 سال از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 1390 از نظر ریزمادههای غذایی در رژیم غذایی روزانه بر اساس مصرف یا عدم مصرف در شهرستان بروجرد مورد پرسش قرار گرفتند. نرمافزارهای SPSS و آنالیز مواد غذایی مخصوص کشور ایران جهت تجزیه و تحلیل دادهها مورد استفاده قرار گرفتند. یافتهها: در این مطالعه بین مصرف گوشت قرمز و بیماریهای عروق کرونری قلب ارتباط معناداری مشاهده نشد، ولی میزان مصرف آجیل با بروز این بیماریها ارتباط معناداری را نشان داد (028/0P=). بین مصرف سبزیجات تازه و پخته و میوههای خشک روغن و کره حیوانی، کیک و شیرینی و سیبزمینی سرخکرده، همچنین برخی از لبنیات با بیماریهای قلبی- عروقی ارتباط معناداری مشاهده نشد (05/0P
کلید واژگان
بیماریهای قلبی- عروقیعوامل خطر
رژیم غذایی
الگوی تغذیه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-04-011394-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی لرستانگروه پرستاری، بیمارستان امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
گروه پرستاری، بیمارستان امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
شاپا
1683-17641735-7322



