نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکاویانی, بتولfa_IR
dc.contributor.authorعلیخانی, محمد یوسفfa_IR
dc.contributor.authorعربستانی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorمرادخانی, شیرینfa_IR
dc.contributor.authorطاهری, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:48:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:48:32Z
dc.date.available1399-08-21T22:48:32Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:48:32Z
dc.date.issued2016-11-01en_US
dc.date.issued1395-08-11fa_IR
dc.identifier.citationکاویانی, بتول, علیخانی, محمد یوسف, عربستانی, محمدرضا, مرادخانی, شیرین, طاهری, محمد. (1395). بررسی اثر عصاره آبی و الکلی سیر بر میزان بیان ژن‌های الاستاز و اگزوتوکسین A در سودوموناس آئروژینوزا سویه استاندارد PAO1. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 74(8), 584-590.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-7750-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/488874
dc.description.abstractزمینه و هدف: امروزه باکتری‌های مقاوم به دارو مشکلات عمده‌ای را در زمینه طراحی و ساخت داروهای شیمیایی ایجاد کرده‌اند. از انواع باکتری‌های مقاوم به درمان‌های آنتی‌بیوتیکی می‌توان سودوموناس آئروژینوزا را نام برد که تاکنون مشکلات فراوانی را در زمینه درمان با انواع آنتی‌بیوتیک‌ها ایجاد کرده است، همچنین می‌توان آن را یکی از عوامل مهم عفونت‌های بیمارستانی به حساب آورد. گیاهان دارویی هزاران سال است که به منظور پیشگیری و یا درمان بیماری‌های عفونی مورد توجه بوده‌اند. امروزه نیز داروسازان علاقه زیادی دارند که با استفاده از گیاهان دارویی ترکیبات ضدمیکروبی جدید تهیه کنند. از این‌رو هدف از این مطالعه میزان بیان ژن‌های کد کننده الاستاز و اگزوتوکسین A در باکتری سودوموناس آئروژینوزا سویه PAO1 در حضور گیاه دارویی سیر بود. روش بررسی: مطالعه پیش رو که از انواع مطالعات تجربی بود، در سال 95-1394 در دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گرفت. در ابتدا کمترین غلظتی از عصاره که مهار کننده رشد باکتری و همچنین باعث مرگ باکتری می‌شود، تعیین و سپس در غلظت‌های پایین‌تر از کمترین غلظت کشندگی میزان بیان ژن‌های مورد مطالعه با روش Real-Time PCR بررسی شدند. یافته‌ها: بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه، عصاره آبی سیر تاثیر بهتری بر کاهش میزان بیان ژن‌های الاستاز و اگزوتوکسین A داشته به طوری که در غلظت‌های 8 و mg/ml 64، بیان هر دو ژن بیماری‌زا کاهش یافت. همچنین میزان بیان ژن الاستاز بیشتر تحت تاثیر گیاه سیر قرار گرفت. نتیجه‌گیری:  نتایج حاصل از این مطالعه بیان‌کننده این بود که عصاره‌های آبی و الکلی سیر دارای ترکیبات مناسبی برای مهار تولید فاکتورهای بیماری‌زا در سودوموناس آئروژینوزا بودند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectالاستازfa_IR
dc.subjectاگزوتوکسین Afa_IR
dc.subjectسودوموناس آئروژینوزاfa_IR
dc.titleبررسی اثر عصاره آبی و الکلی سیر بر میزان بیان ژن‌های الاستاز و اگزوتوکسین A در سودوموناس آئروژینوزا سویه استاندارد PAO1fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی, تهرانfa_IR
dc.citation.volume74
dc.citation.issue8
dc.citation.spage584
dc.citation.epage590


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد