نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلطان‌دلال, محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمطلبی, سمانهfa_IR
dc.contributor.authorمعصومی اصل, حسینfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی فروشانی, عباسfa_IR
dc.contributor.authorشریفی یزدی, محمد کاظمfa_IR
dc.contributor.authorرجبی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorعقیلی, نوشینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:47:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:47:20Z
dc.date.available1399-08-21T22:47:20Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:47:20Z
dc.date.issued2015-02-01en_US
dc.date.issued1393-11-12fa_IR
dc.identifier.citationسلطان‌دلال, محمد مهدی, مطلبی, سمانه, معصومی اصل, حسین, رحیمی فروشانی, عباس, شریفی یزدی, محمد کاظم, رجبی, زهرا, عقیلی, نوشین. (1393). تجزیه و تحلیل داده‌های اپیدمیولوژی بیماری‌های ناشی از مواد غذایی در ایران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 72(11), 780-788.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-6507-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/488703
dc.description.abstractزمینه و هدف: بیماری‌های منتقله از غذا و مقاومت به عوامل ضد میکروبی دو معضل جهانی بوده که روز به روز در حال گسترش در دنیا می‌باشد. هدف از این پژوهش، تجزیه و تحلیل داده‌های شیوع بیماری ناشی از مواد غذایی در سطح کشور بوده است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی طی یک‌سال از فروردین تا اسفند 1391 در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، 301 نمونه سواپ مدفوع از 73 طغیان غذایی کشوری از استان‌های مختلف جمع‌آوری و پس از شناسایی علل میکروبی طغیان، با استفاده از روش کربی بائر الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های بیماری‌زا مشخص گردید. یافته‌ها: از 73 طغیان بررسی شده از نواحی مختلف ایران، بیشترین آمار طغیان بیماری‌های منتقله از غذا از استان همدان با 26 طغیان (6/35%) و 103 نمونه (2/34%) به‌دست آمد. از 73 طغیان 40 مورد (79/54%) ناشی از غذا، شش مورد (22/8%) ناشی از آب و 27 مورد (98/36%) نامشخص بود (0001/0P<). از 73 طغیان، 57 مورد (08/78%) در شهر و 16 طغیان (92/21%) در روستا اتفاق افتاده است (0001/0P<). از میان ارگانیسم‌های پاتوژن گرم منفی جدا شده شیگلاها (9/6%) و از گرم مثبت‌ها استافیلوکوکوس اورئوس (8/12%) بیشترین شیوع را داشتند. گروه سنی غالب زیر پنج سال (4/16%) بود و بیشتر بیماران مرد بودند (186 (8/61%)). بیشترین علایم بالینی مربوط به درد شکمی (82%)، استفراغ و تهوع (4/68%)، اسهال خونی (3/23%) و اسهال غیر‌خونی (7/76%) بود. همگی ارگانیسم‌های گرم منفی به‌دست آمده به آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین حساس و به کلیندامایسین مقاوم بودند. گرم مثبت‌ها همگی به آنتی‌بیوتیک سفالکسین حساس و به پنی‌سیلین مقاوم بودند. نتیجه‌گیری: آگاهی از نوع باکتری ایجادکننده بیماری‌های منتقله از غذا و الگوی مقاومت دارویی آن در کاهش شیوع طغیان‌ها حایز اهمیت است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectپایش اپیدمیولوژیfa_IR
dc.subjectبیماری‌های منتقله از غذاfa_IR
dc.subjectطغیانfa_IR
dc.subjectاسهالfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی‌بیوتیکfa_IR
dc.subjectایرانfa_IR
dc.titleتجزیه و تحلیل داده‌های اپیدمیولوژی بیماری‌های ناشی از مواد غذایی در ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش میکروب‌شناسی غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام (زئونوز)، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز مدیریت بیماری‌ها، معاونت بهداشتی وزارت بهداشتfa_IR
dc.citation.volume72
dc.citation.issue11
dc.citation.spage780
dc.citation.epage788


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد