نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمخفیان, میلادfa_IR
dc.contributor.authorپیشگر, الهامfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:42:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:42:07Z
dc.date.available1399-08-21T22:42:06Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:42:07Z
dc.date.issued2019-09-01en_US
dc.date.issued1398-06-10fa_IR
dc.identifier.citationمخفیان, میلاد, پیشگر, الهام. (1398). تأثیر بازدارندگی عصاره‌های گیاهی استویا و گل سرخ بر مکانیسم باکتریایی Quorum Sensing. مجله مطالعات علوم پزشکی, 30(6), 443-453.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-4737-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/488074
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: کوئوروم سنسینگ مکانیسمی است که در تنظیم بیان بسیاری از ژن‌های حیاتی در باکتری‌ها دخالت دارد. هرگونه اختلال در سیستم مذکور منجر به مهار عفونت‌های باکتریایی خواهد شد. این مطالعه با هدف ارزیابی پتانسیل ضد حساسیت جمعیتی عصاره‌های گیاهی گل سرخ و استویا در مهار عفونت ایجادشده توسط سویه استافیلوکوکوس اورئوس انجام گردید. مواد و روش‌ کار: 10 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از عفونت ایمپلنت دندانی جداسازی و شناسایی شدند. گونه‌های گیاهی از باغات استان فارس جمع‌آوری و عصاره گیری شدند. تأثیر عصاره گیاهان بر مکانیسم حساسیت جمعیتی با کمک سویه گزارشگر کروموباکتریوم ویولاسئوم CV026 و همچنین قدرت تولید بیوفیلم جدایه‌ها به روش میکروتیترپلیت ارزیابی گردید. ترکیبات موجود در عصاره‌های گیاهی گل سرخ و استویا توسط GC-MASS شناسایی گردید. یافته‌ها: عصاره‌های گیاهی هردو بطور معنی‌داری (05/0> p) دارای خاصیت ضد حساسیت جمعیتی بوده به‌طوری‌که این خاصیت در گل سرخ )5/0 ±19(نسبت به استویا)5/0 ±17) بیشتر می‌باشد. هر دو عصاره دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد بیوفیلم نیز بودند. نتایج GC-MASS مشخص نمود که گل سرخ دارای ترکیباتی همچون Geraniol، β-Citronellol و Linalool و استویا دارای Furfural، Terpinen-4-ol، Linalool و α-Pinenem می‌باشد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به ویژگی ضد حساسیت جمعیتی عصاره‌های گل سرخ و استویا، می‌توان با شناسایی و ارزیابی دقیق‌تر ترکیبات مؤثر این عصاره‌ها در راستای پیشگیری و درمان عفونت‌هایی با منشاء باکتریایی استفاده نمود.  fa_IR
dc.format.extent754
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectAHLfa_IR
dc.subjectضد حساسیت جمعیتیfa_IR
dc.subjectکروموباکتریوم ویولاسئومfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleتأثیر بازدارندگی عصاره‌های گیاهی استویا و گل سرخ بر مکانیسم باکتریایی Quorum Sensingfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری شناسی گیاهیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژیfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue6
dc.citation.spage443
dc.citation.epage453


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد