بررسی اثر عصاره آبی و آبیالکلی دانه زیره سیاه (Bunium persicum) بر میزان ترشح انسولین از جزایر لانگرهانس جداشده موش سوری نر
(ندگان)پدیدآور
آهنگرپور, اکرمعروجن, علی اکبرحیدری, حمیداحمدی, ایرجنوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: با توجه به استفاده از زیره سیاه در طب سنتی برای درمان دیابت، در این مطالعه اثر عصاره دانه زیره سیاه بر میزان ترشح انسولین از جزایر لانگرهانس جداشده موش سوری نر بررسی شد.مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر موشهای نر بالغ، نژاد NMARI (25-20 گرم) خریداری شد. جزایرلانگرهانس به روش هضم توسط کلاژناز جداسازی گردید. محیطهای کشت جزایر جداسازی شده به 18 گروه: گلوکز mM8/2 و 7/16، عصارههای آبی و آبیالکلی دانه زیره سیاه (mg/ml05/0،1/0 و 1) و گلیبوراید (μM1 و 10) تقسیم شد. سپس هر غلظت از عصارهها و گلیبوراید بهطور جداگانه بر جزایر اثر داده شدند. ترشح انسولین از جزایر در یک سیستم انکوباسیون ارزیابی و مقدار انسولین ترشحشده توسط روش ایمونورادیومتریک IRMAمورد اندازهگیری قرار گرفت.یافتهها: میزان ترشح انسولین در غلظتهای mg/ml05/0 و 1/0 از عصاره دانه زیره سیاه، در محیطهای کشت حاوی گلوکزmM8/2و7/16، در مقایسه با گروههای گلوکز mM8/2و7/16 بهتنهایی بهطور معنیداری افزایش یافت. غلظت mg/ml05/0 عصاره آبی در محیط کشت حاوی گلوکزmM8/2و7/16 منجر به افزایش ترشح انسولین در مقایسه با غلظتهای مختلف عصاره آبیالکلی گردید. همچنین داروی گلیبورایدμM10 بیشترین اثر را در افزایش ترشح انسولین از جزایر جداسازی شده نسبت به گروههای گلوکزmM8/2و7/16از خود نشان داد (001/0p
کلید واژگان
دیابتجزایرلانگرهانس
زیره سیاه
انسولین
گلیبوراید
آناتومی
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2014-10-011393-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
پژوهشکده سلامت، مرکز تحقیقات دیابت، گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز،دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دانشگاه علوم پزشکی
دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دانشگاه علوم پزشکی
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،




