نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهدی زاده, تورجfa_IR
dc.contributor.authorتاجیک, حسینfa_IR
dc.contributor.authorرضوی روحانی, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorارومیه‌ای, عبدالرسولfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:39:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:39:15Z
dc.date.available1399-08-21T22:39:15Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:39:15Z
dc.date.issued2012-08-01en_US
dc.date.issued1391-05-11fa_IR
dc.identifier.citationمهدی زاده, تورج, تاجیک, حسین, رضوی روحانی, سید مهدی, ارومیه‌ای, عبدالرسول. (1391). ارزیابی ویژگی‌های ضدباکتریایی، آنتی اکسیدانی و نوری فیلم خوراکی کامپوزیتی نشاسته - کیتوزان حاوی عصاره الکلی پوست انار. مجله مطالعات علوم پزشکی, 23(3), 315-323.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-1379-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487850
dc.description.abstractپیش زمینه و هدف: بسته بندی‌های زیست سازگار بر پایه فیلم‌های خوراکی حاوی عوامل فعال به منظور بهبود کیفیت، افزایش مدت ماندگاری، کنترل عوامل بیماری‌زا و بهبود خصوصیات ارگانولپتیکی ماده غذایی استفاده می‌شوند. تحقیق حاضر به منظور ارزیابی اثرات عصاره پوست انار بر روی ویژگی‌های ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی، نوری و حلالیت فیلم خوراکی کامپوزیتی کیتوزان - نشاسته صورت پذیرفت.مواد و روش کار: برای شناسایی ترکیبات شیمیایی عصاره از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی استفاده گردید. فیلم‌های حاوی عصاره در غلظت‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد، به روش کستینگ تهیه گردیدند. اثرات ضد میکروبی با روش انتشار آگار، آنتی اکسیدانی به روش به دام اندازی رادیکال ۲ و ۲ دی فنیل، ۱ پیکریل هیدرازیل (DPPH) ونیز میزان فنل کل، ویژگی‌های نوری و حلالیت در آب فیلم ارزیابی شدند. کلیه آزمایش‌ها حداقل در سه تکرار انجام گرفت و داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون آماری دانکن و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.یافته‌ها: فیلم‌های حاوی عصاره پوست انار موجب افزایش معنی‌داری در مساحت هاله بازدارندگی رشد باکتری‌ها در مقایسه با فیلم‌های بدون عصاره می‌شود (05/0>p). به طوری که بیشترین تأثیر به ترتیب بروی باکتری‌های لیستریا، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی بود. قدرت آنتی اکسیدانی فیلم کیتوزان - نشاسته با افزودن عصاره‌ها افزایش معنی‌داری می‌یافت (05/0>p)، ولی غلظت‌های 5/0 و 1 درصد اختلاف معنی‌داری نداشتند. با افزایش درصد عصاره میزان فنل بیشتر می‌شود ولی فیلم بدون عصاره با فیلم حاوی 5/0 درصد عصاره اختلاف معنی‌داری از این نظر نداشتند (05/0>p). با افزایش غلظت عصاره در فیلم‌ها از شفافیت فیلم‌ها کاسته شده و تغییرات کلی رنگ افزایش می‌یافت (05/0>p). نتایج حلالیت در آب نیز نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، حلالیت در آب افزایش معنی‌داری پیدا می‌کند (05/0>p).بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که فیلم کامپوزیتی نشاسته – کیتوزان حاوی عصاره پوست انار دارای خواص ضدباکتریایی محسوسی بوده ضمن اینکه قدرت آنتی اکسیدانی بالایی را نیز از خود نشان می‌دهد. همچنین عصاره موجب بهبود برخی ویژگی‌های فیزیکی فیلم می‌گردد. fa_IR
dc.format.extent307
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectفیلم کامپوزیتیfa_IR
dc.subjectکیتوزانfa_IR
dc.subjectنشاستهfa_IR
dc.subjectعصاره پوست انارfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectضد باکتریاییfa_IR
dc.subjectآناتومیfa_IR
dc.titleارزیابی ویژگی‌های ضدباکتریایی، آنتی اکسیدانی و نوری فیلم خوراکی کامپوزیتی نشاسته - کیتوزان حاوی عصاره الکلی پوست انارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، گروه پلاستیکfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue3
dc.citation.spage315
dc.citation.epage323


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد