| dc.contributor.author | شهبازی, یاسر | fa_IR |
| dc.contributor.author | تاجیک, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | ملکی نژاد, حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:38:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:38:43Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:38:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:38:43Z | |
| dc.date.issued | 2011-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شهبازی, یاسر, تاجیک, حسین, ملکی نژاد, حسن. (1390). بررسی میزان وقوع طبیعی هورمونهای استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 22(1), 62-70. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2717-008X | |
| dc.identifier.uri | http://umj.umsu.ac.ir/article-1-873-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487808 | |
| dc.description.abstract | پیشزمینه و هدف: هورمونهای استروئیدی ترکیبات طبیعی با فعالیت بیولوژیک هستند که در دامپزشکی ممکن است بهطور قانونی و غیرقانونی مورد استفاده قرار گیرند. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان وقوع هورمونهای استروژنی شامل استرون، 17بتا- استرادیول و استریول در شیر خام و پاستوریزه گاوهای آبستن و غیر آبستن انجام گردید.
مواد و روشکار: نمونههای شیر جمعآوری شده (32n=) با استفاده از روشهای استخراج مایع- مایع، غیرکونژوکه شدن با آنزیم گلوکورونیداز/ سولفاتاز و با کمک ستونهای استخراج فاز جامد 18 کربنه تخلیص شدند و نهایتاً استروژنها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با آشکارساز فلورسانس آنالیز گردیدند.
یافتهها: مقادیر آزاد و تام استرون دارای بیشترین مقدار و بهدنبال آن 17بتا- استرادیول بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود در حالیکه مقادیر استریول پایینتر از حد تشخیص بود (ng/L10). کمترین (E1: 369.5±97.5, E2: 17.1±2.3 ng/L) و بیشترین(E1: 995.9 ± 93.9 and E2: 32.9 ± 2.1 ng/L) غلظت استروژنها در شیرخام به ترتیب در حیوانات غیر آبستن و در سه ماهه سوم آبستنی تشخیص داده شد. غلظت استروژنها در شیرهای پاستوریزه تفاوت معنیداری را با غلظت آنها در شیرهای خام نشان ندادند (05/0 P>).
بحث و نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان میدهد که مصرف شیر حیوانات آبستن (که دارای بیشترین مقدار هورمونهای استروئیدی هستند) باید به وسیله مصرف کنندگان با دقت بیشتری صورت گیرد و کنترل شدیدتری از سوی نهادهای کنترل مواد غذایی انجام گیرد تا از اثرات احتمالی استروژنیک و سرطان زایی ترکیبات فوق جلوگیری شود.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 2156 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله مطالعات علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Studies in Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | هورمونهای استروئیدی | fa_IR |
| dc.subject | شیر گاو | fa_IR |
| dc.subject | سرطانزایی | fa_IR |
| dc.subject | پاستوریزاسیون | fa_IR |
| dc.subject | آناتومی | fa_IR |
| dc.title | بررسی میزان وقوع طبیعی هورمونهای استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 62 | |
| dc.citation.epage | 70 | |