نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشهبازی, یاسرfa_IR
dc.contributor.authorتاجیک, حسینfa_IR
dc.contributor.authorملکی نژاد, حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:38:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:38:43Z
dc.date.available1399-08-21T22:38:43Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:38:43Z
dc.date.issued2011-04-01en_US
dc.date.issued1390-01-12fa_IR
dc.identifier.citationشهبازی, یاسر, تاجیک, حسین, ملکی نژاد, حسن. (1390). بررسی‌ میزان وقوع طبیعی هورمون‌های استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 22(1), 62-70.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-873-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487808
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: هورمون‌های استروئیدی ترکیبات طبیعی با فعالیت بیولوژیک هستند که در دامپزشکی ممکن است به­طور قانونی و غیرقانونی مورد استفاده قرار گیرند. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان وقوع هورمون‌های استروژنی ­شامل استرون، 17بتا- استرادیول و استریول در شیر خام و پاستوریزه گاوهای آبستن و غیر آبستن انجام گردید. مواد و روش‌کار: نمونه‌های شیر جمع‌آوری شده (32n=) با استفاده از روش‌های استخراج مایع- مایع، غیرکونژوکه شدن با آنزیم گلوکورونیداز/ سولفاتاز و با کمک ستون‌های استخراج فاز جامد 18 کربنه تخلیص شدند و نهایتاً استروژن‌ها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با آشکارساز فلورسانس آنالیز گردیدند. یافته‌ها: مقادیر آزاد و تام استرون دارای بیشترین مقدار و به­دنبال آن 17بتا- استرادیول بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود در حالی­که مقادیر استریول پایین‌تر از حد تشخیص بود (ng/L10). کم‌ترین (E1: 369.5±97.5, E2: 17.1±2.3 ng/L) و بیشترین(E1: 995.9 ± 93.9 and E2: 32.9 ± 2.1 ng/L)  غلظت استروژن‌ها در شیرخام به ترتیب در حیوانات غیر آبستن و در­ سه ماهه سوم آبستنی تشخیص داده شد. غلظت استروژن‌ها در شیرهای پاستوریزه تفاوت معنی‌داری را با غلظت آن­ها در شیرهای خام نشان ندادند (05/0 P>). بحث و نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان می‌دهد که مصرف شیر حیوانات آبستن (که دارای بیشترین مقدار هورمون‌های استروئیدی هستند) باید به وسیله مصرف کنندگان با دقت بیشتری صورت گیرد و کنترل شدیدتری از سوی نهادهای کنترل مواد غذایی انجام گیرد تا از اثرات احتمالی استروژنیک و سرطان زایی ترکیبات فوق جلوگیری شود.    fa_IR
dc.format.extent2156
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectهورمون‌های استروئیدیfa_IR
dc.subjectشیر گاوfa_IR
dc.subjectسرطان­زاییfa_IR
dc.subjectپاستوریزاسیونfa_IR
dc.subjectآناتومیfa_IR
dc.titleبررسی‌ میزان وقوع طبیعی هورمون‌های استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue1
dc.citation.spage62
dc.citation.epage70


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد