بررسی تأثیر عصاره اتانولی شوید بر درد و بر بیدردی ناشی از مورفین در موش نر کوچک آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
حاتمی, کاظمیوسف وند, نامدارصیادی, فرخندهنوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی و گرانی آنها، امروزه توجه زیادی به گیاهان دارویی میشود که شوید یکی از این گیاهان است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضددردی عصاره هیدروالکلی گیاه شوید با حضور و عدم حضور مورفین تزریقی در موش نر با استفاده از آزمون فرمالین بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی تعداد 28 سر موش کوچک آزمایشگاهی به 4 گروه کنترل، گروه مورفین (کنترل مثبت)، گروه شوید، گروه شوید + مورفین تقسیم و مورداستفاده قرار گرفتند. عصاره هیدروالکلی شوید با دوز 500 میلیگرم در لیتر آب آشامیدنی به مدت 30 روز به حیوانات داده شد. در گروه کنترل مثبت از مورفین با دوز 10 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن با تزریق تکدوز زیر جلدی استفاده شد. برای به دست آوردن نمره درد از آزمون فرمالین با تزریق 02/0 میلیلیتر فرمالین 5درصد به انگشت چهارم دست راست حیوان استفاده شد.
یافتهها: این پژوهش نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه شوید به روش خوراکی باعث کاهش معنیدار نمره درد در فاز حاد و مزمن درد در آزمون فرمالین میشود. استفاده همزمان عصاره هیدروالکلی گیاه شوید و مورفین اثرات ضد دردی چشمگیرتری داشت.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش اثرات ضددردی شوید مربوط به ترکیبات موجود در آن را تائید میکند و همچنین عصاره این گیاه اثرات ضددردی مورفین را افزایش میدهد.
کلید واژگان
دردآزمون فرمالین
عصاره هیدروالکلی
شوید
بیوشیمی
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2015-10-011394-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی کرمانشاه، جمهوری اسلامی ایراندانشکده علوم، دانشگاه رازی کرمانشاه، جمهوری اسلامی ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی کرمانشاه، جمهوری اسلامی ایران




