• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 29, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 29, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر انواع عصاره‌های پسته کوهی (Pistacia atlantica subsp. Kurdica) بر تریکوموناس ‌واژینالیس در شرایط برون‌تنی

    (ندگان)پدیدآور
    متینی, محمدبختیارنژاد, سمیرادستان, دارامقصود, امیرحسینفلاح, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    518.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: پیش‌زمینه و هدف: تریکومونیازیس یکی از شایع‌ترین عفونت‌های غیرویروسی جنسی در سراسر جهان است که موارد مقاوم به درمان این عفونت در حال افزایش می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان تأثیر عصاره‌های پسته کوهی در شرایط برون‌تنی بر روی تریکوموناس واژینالیس بود. مواد و روش‌ها: عصاره‌های هگزانی، اتیل‌استاتی، متانولی و هیدروالکلی پسته کوهی با روش خیساندن تهیه گردید و سپس غلظت‌های µg/ml 4000، 2000، 1000، 500، 250، 125، 5/62 تهیه و بر روی پنج ایزوله انگل تریکوموناس واژینالیس، در مقابل مترونیدازول، در شرایط هوازی و بعد از 48 ساعت انکوباسیون در دمای C° 5/35، مورد آزمایش قرار گرفت. آزمون (Minimum Inhibitory Concentration) MIC و MLC (Minimum Lethal Concentration) برای هر ایزوله انگل به‌صورت دوتایی و دومرتبه تکرار گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد انواع عصاره‌های موردبررسی در برابر تریکوموناس واژینالیس مؤثر بود. بعد از 48 ساعت انکوباسیون بیشترین اثر مربوط به عصارهای اتیل‌استاتی و هگزانی با حداقل MIC برابر µg/ml 125 و به ترتیب میانگین MIC برابر 337 و µg/ml 387 و کم‌ترین اثر مربوط به عصارهای متانولی و هیدروالکی با حداقل و میانگین MIC برابر µg/ml 2000 بود. نتایج آزمون MLC برای عصاره‌ها برابر نتایج آزمون MIC بود که این موضوع تائیدی بر اثر کشندگی عصاره‌های مورد آزمایش بر روی انگل می‌باشد. میزان حساسیت دارویی انگل‌ها به مترونیدازول از 1/3 تا 2/6 با میانگین و انحراف استاندارد µg/ml 5/1 ± 2/4 به دست آمد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در عصاره‌های اتیل‌استاتی و هگزانی پسته کوهی دارای توان قابل‌توجهی بر ضد تریکوموناس واژینالیس می‌باشند که لازم است با جداسازی و شناسایی ترکیبات موجود در این عصاره‌ها و همچنین انجام مطالعات تکمیلی بر روی آن‌ها در شرایط برون‌تنی و درون‌تنی اطلاعات جامع‌تری در زمینه خصوصیات ضد‌میکروبی این گیاه و ترکیبات حاصل از آن کسب گردد.
    کلید واژگان
    تریکوموناس ‌واژینالیس
    پسته کوهی
    عصاره
    مترونیدازول
    انگل و قارچ شناسی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-06-01
    1397-03-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی همدان
    دانشگاه علوم پزشکی همدان
    دانشگاه علوم پزشکی همدان
    دانشگاه علوم پزشکی همدان
    دانشگاه علوم پزشکی همدان

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4208-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487663

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب