نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسماعیلی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorمحبوب, فرهنگfa_IR
dc.contributor.authorمصلحی فرد, النازfa_IR
dc.contributor.authorپورعلی بابا, فیروزfa_IR
dc.contributor.authorاستاد رحیمی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمحبوب, سلطانعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:36:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:36:46Z
dc.date.available1399-08-21T22:36:46Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:36:46Z
dc.date.issued2016-04-01en_US
dc.date.issued1395-01-13fa_IR
dc.identifier.citationاسماعیلی, فاطمه, محبوب, فرهنگ, مصلحی فرد, الناز, پورعلی بابا, فیروز, استاد رحیمی, علیرضا, محبوب, سلطانعلی. (1395). مقایسه وضعیت تغذیه‌ای افراد دارای پروتز کامل معمول و افراد دارای سیستم دندانی طبیعی بر اساس شاخص‌های تن‌سنجی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 27(1), 46-50.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-3321-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487646
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: از دست دادن دندان‌ها و استفاده از پروتز کامل می‌تواند تأثیرات سوئی بر وضعیت تغذیه‌ای داشته باشد. در مطالعات متعدد در جوامع مختلف وضعیت تغذیه‌ای افراد بی‌دندان با یا بدون پروتز کامل به روش‌های مختلف ازجمله تعیین شاخص‌های تن‌سنجی بررسی‌شده و نتایج متفاوتی به‌دست آمده است. هدف مطالعه حاضر مقایسه وضعیت تغذیه‌ای افراد دارای پروتز کامل معمول و افراد دارای دندان‌های طبیعی بر اساس شاخص‌های تن‌سنجی در یک جامعه ایرانی است. مواد و روش‌ کار: 130 نفر از مراجعه‌کنندگان به دانشکده دندانپزشکی تبریز با محدوده سنی 60 تا 80 سال در قالب دو گروه بی‌دندان دارای پروتز کامل معمول و افراد دارای دندان‌های طبیعی ازلحاظ وضعیت اجتماعی- دموگرافیک، اقتصادی، سلامت عمومی و شاخص‌های تن‌سنجی مورد مقایسه قرار گرفتند. برای متغیرهای کیفی از آزمون‌های دقیق فیشر و مجذور کای و برای مقایسه شاخص‌های تن‌سنجی در دو گروه از آزمون t برای گروه‌های مستقل استفاده شد. یافته‌ها: افراد دارای پروتز کامل و افراد دارای دندان‌های طبیعی ازلحاظ اکثر شاخص‌های مربوط به وضعیت اجتماعی-دموگرافیک، اقتصادی و سلامت عمومی تفاوت معنی‌داری باهم نداشتند. میانگین وزنی افراد دارای پروتز کامل به‌طور معنی‌داری بیشتر از افراد دارای دندان‌های طبیعی بود درحالی‌که میانگین قدی این دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت. BMI افراد دارای پروتز کامل (28.99 ± 5.77 kg/m2)  بیشتر از افراد دارای دندان‌های طبیعی بود (( 25.06 ±3.79 kg/m2. میانگین دور کمر و دور وسط بازو نیز در افراد دارای پروتز کامل به‌طور معنی‌داری بیشتر بود. بحث و نتیجه‌گیری: افراد بی‌دندان دارای پروتز کامل وزن، BMI، دور کمر و دور بازوی بیشتری از افراد دارای دندان‌های طبیعی داشته و بیشتر مبتلا به اضافه‌وزن و چاقی هستند.fa_IR
dc.format.extent228
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectپروتز کامل معمولfa_IR
dc.subjectوضعیت تغذیه‌ایfa_IR
dc.subjectشاخص‌های تن‌سنجیfa_IR
dc.subjectپروتزدندانیfa_IR
dc.titleمقایسه وضعیت تغذیه‌ای افراد دارای پروتز کامل معمول و افراد دارای سیستم دندانی طبیعی بر اساس شاخص‌های تن‌سنجیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پروتزهای دندانی، مرکز تحقیقات بیماری‌های لثه ودندان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار پروتزهای دندانی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بیماری‌های دهان و فک وصورت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد بیوشیمی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue1
dc.citation.spage46
dc.citation.epage50


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد