• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 30, شماره 8
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 30, شماره 8
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اهمیت نانو فناوری در سلامت مواد غذایی

    (ندگان)پدیدآور
    مهرآوران, احمداسدپور, سارافیروزی, فاطمهفخار, مهدیشیران, محمد رضااختری, جواد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    467.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: کلیه موجودات زنده برای ادامه حیات و زندگی در تکاپو و جستجوی غذا هستند این امر بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نیاز همه موجودات زنده است. دراین‌بین سلامت مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. نانوتکنولوژی در تمامی جوانب زندگی بشر وارد شده است و امروزه نقش مهمی در صنایع غذایی دارد. این فناوری از تولید و انبارداری تا بسته‌بندی و مشخص کردن انقضای مواد غذایی را تغییر داده است.. در این مقاله شماری از پیشرفت‌های صورت گرفته در علوم صنایع غذایی با تکیه‌بر فناوری نانو مرور می‌گردد. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع مروری غیر نظام‌مند بوده و جستجو از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی Pubmed، SCOPUS، Web of Science و Google Scholar با کلیدواژگان Nanotechnology، Nanoparticle به همراه Packaging و Food Science در سال‌های اخیر (2018-2015) انجام شد. تعداد 852 مقاله مرتبط بود که از میان آن‌ها 43 مقاله جهت استفاده در این مقاله انتخاب شدند. یافته‌ها: نانوذرات فلزی و اکسید فلزی، کیتوزان، نانوذرات پلیمری و لیپوزومی از پرکاربردترین ذرات در بسته‌بندی و حفاظت مواد غذایی هستند. استفاده از نانوذرات مختلف و کامپوزیت‌های آغشته به نانوذرات، نانوفیلم‌ها و ... سبب بهبود کیفیت و ماندگاری مواد غذایی شده است نتیجه‌گیری: نانوتکنولوژی به‌عنوان یک فنّاوری نوظهور که در تمام جنبه‌های زندگی بشر وارد شده است، توانسته است در صنایع غذایی هم بسیار تأثیرگذار باشد.
    کلید واژگان
    نانوتکنولوژی
    نانوذره
    بسته‌بندی
    مواد غذایی
    فارماکولوژی

    شماره نشریه
    8
    تاریخ نشر
    2019-11-01
    1398-08-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
    کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی، گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    مرکز تحقیقات سلامت فراورده های گیاهی و دامی، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    مرکز تحقیقات سلامت فراورده های گیاهی و دامی، گروه نانوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران (نویسنده مسئول)

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4699-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487616

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب