نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوروززاده, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorبیرانوند, اصغرfa_IR
dc.contributor.authorرستمی, رحیمfa_IR
dc.contributor.authorسالاری لک, شاکرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:36:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:36:22Z
dc.date.available1399-08-21T22:36:22Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:36:22Z
dc.date.issued2012-10-01en_US
dc.date.issued1391-07-10fa_IR
dc.identifier.citationنوروززاده, جعفر, بیرانوند, اصغر, رستمی, رحیم, سالاری لک, شاکر. (1391). بررسی سطح ید دریافتی زنان باردار شهرستان ارومیه: ارتباط با کیفیت و نحوه استفاده از نمک یدار. مجله مطالعات علوم پزشکی, 23(4), 440-445.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-1436-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487611
dc.description.abstractپیش زمینه و هدف: سالیانه نزدیک به 38 میلیون از نوزادان در معرض خطرات ناشی از کمبود ید هستند. یددار کردن نمک خوراکی از مؤثرترین مداخلات وسیعی بوده است که در سطح جهان برای حذف اختلالات ناشی از کمبود ید صورت گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی سطح ید دریافتی زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی – درمانی شهرستان ارومیه و ارتباط آن با کیفیت و نحوه استفاده از نمک یددار صورت گرفته است.مواد و روش کار: 490 زن باردار در سه ماهه نخست بارداری به روش نمونه گیری خوشه‌ای از پنج ناحیه شهری و هفت ناحیه روستایی انتخاب شدند. حجم نمونه مورد نظر بر اساس سهم هر ناحیه در تعداد بارداری‌های ثبت شد تعیین گردید. نمونه نمک مصرفی خانوار، نمونه ادرار صبحگاهی و اطلاعات جمعیت شناختی آن‌ها جمع آوری و مورد سنجش و تحلیل قرار گرفتند.یافته‌ها: از تعداد کل 204 نفر (6/41%) روستایی و 286 نفر (4/58%) شهرنشین بودند. میانه UIE به طور کلی µg/L 5/73 بوده که به ترتیب در جامعه شهری و روستایی µg/L 76 و µg/L 64 بود که از نظر آماری اختلافی مشاهده نگردید. با توجه به معیارهای سازمان جهانی بهداشت، کمبود ید در 87درصد موارد مشاهده گردید. نسبت استفاده از نمک یددار در آشپزی و نمک سرسفره به ترتیب 92درصد و 96درصد بود. شرایط مطلوب نگهداری نمک یددار در 49درصد موارد مشاهده شد و 16درصد خانوارها نمک را در مراحل پایانی پخت غذا به آن اضافه می‌کردند.بحث و نتیجه گیری: میزان شیوع بالای کمبود ید دریافتی در میان زنان باردار شهرستان ارومیه بیانگر نیاز این گروه به تأمین ید مورد نیاز است. مصرف نمک یددار نمی‌تواند به تنهایی تأمین کننده ید مورد نیاز زنان باردار باشد؛ لذا ارائه مکمل ید در مناطقی که کمبود ید وجود دارد، می‌تواند به رفع این کمبود کمک نماید.fa_IR
dc.format.extent1355
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectید دفعی ادرارfa_IR
dc.subjectیددار کردن نمکfa_IR
dc.subjectبارداریfa_IR
dc.subjectکمبود یدfa_IR
dc.subjectآناتومیfa_IR
dc.titleبررسی سطح ید دریافتی زنان باردار شهرستان ارومیه: ارتباط با کیفیت و نحوه استفاده از نمک یدارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلامت غذا و آشامیدنیها، دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبرِیز، دانشکده پزشکیfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue4
dc.citation.spage440
dc.citation.epage445


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد