نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبخشی, مهینfa_IR
dc.contributor.authorکاوئی, دنیزfa_IR
dc.contributor.authorابراهیم اُوا, لالهfa_IR
dc.contributor.authorآسایش, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorمهدی پور, آیداfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:35:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:35:32Z
dc.date.available1399-08-21T22:35:31Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:35:32Z
dc.date.issued2015-09-01en_US
dc.date.issued1394-06-10fa_IR
dc.identifier.citationبخشی, مهین, کاوئی, دنیز, ابراهیم اُوا, لاله, آسایش, حمید, مهدی پور, آیدا. (1394). بررسی تأثیر بارداری بر جمعیت استرپتوکوک موتان، PH و ظرفیت بافری بزاق. مجله مطالعات علوم پزشکی, 26(6), 467-474.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-2980-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487539
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: دوره بارداری دوره بسیار حساس و مهمی ازنظر مشکلات دندانی برای زنان است، لذا این تحقیق باهدف بررسی رابطه بارداری و ترم‌های مختلف آن با میزان PH، ظرفیت بافری واسترپتوکوک موتانس بزاق انجام گرفته است.      مواد و روش‌ها: این تحقیق به روشCross sectional بر روی ۱۲۰ زن مراجعه‌کننده به بیمارستان زنان و زایمان باکو با متوسط سنی 2.91±24.1سال انجام گرفت. ۳۰ زن غیرباردار به‌عنوان گروه کنترل و ۹۰ زن باردار به‌عنوان گروه موردمطالعه انتخاب شدند .در هر دو گروه آزمایش کشت استرپتوک موتانس به عمل آمد. PHبزاق و ظرفیت بافری آن توسط PH meter و روش تیتراسیون اندازه‌گیری شد و هر دو گروه توسط آنالیز آماری واریانس ANOVA با یکدیگر مقایسه شدند.     یافته‌ها: اختلاف معناداری در میانگین سنی گروه کنترل و مورد وجود نداشت 5)00.<P). ازنظر تعداد کلونی‌های استرپ موتانس بین گروه کنترل و گروه‌های موردمطالعه اختلاف معناداری وجود داشت (001.0>P). تفاوت میانگین میزان PH بزاق بین گروه کنترل در مقایسه با خانم‌های باردار در سه‌ماهه اول، دوم و سوم معنی‌دار می‌باشد (P<0.001). ظرفیت بافری بزاق در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری به میزان معنی‌داری نسبت به گروه کنترل پایین‌تر بود ((P<0.05.     بحث و نتیجه‌گیری : طبق نتایج این مطالعه، کاهشPH و ظرفیت بافری و افزایش استرپتوکوک موتان در بزاق در ماه‌های آخر بارداری می‌تواند باعث افزایش ریسک بروز پوسیدگی شود، لذا ارزیابی سلامت دهان و دندان در طی بارداری نباید نادیده گرفته شود.            fa_IR
dc.format.extent281
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectبارداریfa_IR
dc.subjectبزاقfa_IR
dc.subjectظرفیت بافریfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوک موتانسfa_IR
dc.subjectدندانپزشکی(فک و صورت)fa_IR
dc.titleبررسی تأثیر بارداری بر جمعیت استرپتوکوک موتان، PH و ظرفیت بافری بزاقfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentبخش بیماری‌های دهان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهیدبهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فوریت پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قمfa_IR
dc.contributor.departmentمرکزتحقیقات سلامت دهان ودندان، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue6
dc.citation.spage467
dc.citation.epage474


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد