نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدری, امیرfa_IR
dc.contributor.authorوردست, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorیگانه زارع, سامالfa_IR
dc.contributor.authorافرنگ, ناهیدfa_IR
dc.contributor.authorفهیمی, سمیراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:33:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:33:57Z
dc.date.available1399-08-21T22:33:57Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:33:57Z
dc.date.issued2016-06-01en_US
dc.date.issued1395-03-12fa_IR
dc.identifier.citationحیدری, امیر, وردست, محمدرضا, یگانه زارع, سامال, افرنگ, ناهید, فهیمی, سمیرا. (1395). اندازه‌گیری و مقایسه مقدار اسیدفولیک در آردهای غنی‌شده و نان به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در شهر ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی, 27(3), 187-197.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-3424-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487409
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: نقش اسیدفولیک در عمل متابولیسم سلولی و رشد سلول‌های بدن بسیار حائز اهمیت است و به خاطر عدم سنتز آن در بدن ضرورت تأمین اسیدفولیک توسط رژیم غذائی بیشتر احساس می‌گردد. با توجه به مشکلات ناشی از فقر آهن و اسیدفولیک در بسیاری از کشور‌های جهان بخصوص کشورهای درحال توسعه و فقیر، این ضرورت بیشتر احساس می‌گردد. سیاست الزام‌‌آور دولت در غنی‌سازی آرد توسط کارخانه‌های آرد‌سازی ممکن است نیاز واقعی اکثریت جامعه را تأمین بنماید. بر اساس این ایده برای کنترل کمی اسیدفولیک در آرد‌های غنی‌شده ارومیه و همچنین تعیین میزان اسیدفولیک در نان برای مقایسه احتمال کاهش اسیدفولیک در پروسه پخت این پروژه طراحی گردید. مواد و روش‌ کار: برای این منظور انواع آرد و نان از نانوایی‌‌های سطح شهر و کارخانه‌‌های مختلف تأمین‌کننده آرد شهر جمع‌آوری و تهیه شد و پس از استخراج اسیدفولیک موجود در این نمونه‌‌ها و تبدیل آن به فرم قابلیت فلئورسانس طی فرایند اکسیداسیون، مقادیر آن توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالاHPLC که مجهز به آشکارساز فلورسانس بود اندازه‌گیری گردید. یافته‌ها: نتایج حاصله از اندازه‌گیری اسیدفولیک در 30 نمونه از نانوائی‌های شهر ارومیه، به ترتیب نشان‌‌دهنده 02/1 و 85/0 میکروگرم اسیدفولیک در هر گرم آرد و نان نانوائی‌های سطح شهر می‌باشد. مقدار اسیدفولیک در نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از 5 کارخانه آردسازی سطح شهر ارومیه نشانگر مقادیر 40/2 و 07/1 میکروگرم در هر گرم آرد به ترتیب برای نمونه‌های آرد غنی‌شده و غنی نشده بود. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج قابل‌انتظار از نمونه‌‌های غنی‌شده آرد و مقایسه آن با آرد‌های سطح شهر ارومیه، نشان‌دهنده این واقعیت است که متأسفانه افزایش اسیدفولیک در پروسه غنی‌سازی تنها 25 درصد عملی گردیده و همچنین به نظر می‌رسد که در طی پروسه پخت نان، مقدار اسیدفولیک 17 درصد کاهش می‌یابد.fa_IR
dc.format.extent581
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسیدفولیکfa_IR
dc.subjectآرد غنی‌شدهfa_IR
dc.subjectکروماتوگرافی مایع با کارایی بالاfa_IR
dc.subjectفارماکولوژیfa_IR
dc.titleاندازه‌گیری و مقایسه مقدار اسیدفولیک در آردهای غنی‌شده و نان به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در شهر ارومیهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماکولوژی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.department، گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage187
dc.citation.epage197


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد