نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشرفخانی, رحیمfa_IR
dc.contributor.authorدستگیری, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorقره آغاجی اصل, رسولfa_IR
dc.contributor.authorقوام زاده, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:32:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:32:31Z
dc.date.available1399-08-21T22:32:30Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:32:31Z
dc.date.issued2011-05-01en_US
dc.date.issued1390-02-11fa_IR
dc.identifier.citationشرفخانی, رحیم, دستگیری, سعید, قره آغاجی اصل, رسول, قوام زاده, سعید. (1390). شیوع وعوامل موثر بر ناامنی غذایی خانوار: یک مطالعه مقطعی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 22(2), 123-128.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-915-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487297
dc.description.abstractپیش زمینه و هدف: تامین امنیت غذایی جامعه یکی از اهداف کلان برنامه ریزی‌های توسعه اقتصادی اجتماعی است. تعداد افراد دچار ناامنی غذایی در 70 کشور فقیر جهان در طی سال 2006 الی 2007 از 849 میلیون به 982 میلیون نفر افزایش یافته است. این مطالعه به منظور تعیین شیوع و عوامل موثر بر ناامنی غذایی خانوار انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه به روش مقطعی-تحلیلی در دهستان قره سوی شهرستان خوی انجام شد. از 3700 خانوار منطقه حدود 2500 خانوار وارد پژوهش شدند. با استفاده از پرسش‌نامه کوتاه شش سوالی که اعتبار و روایی آن در مطالعات داخلی تایید شده بود وضعیت امنیت غذایی خانوارها سنجش شد. برای بررسی عوامل موثر بر ناامنی غذایی از پرسش‌نامه محقق ساخته استفاده شد. برای تجزیه تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS و آزمون‌های رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره استفاده شد.یافته‌ها: شیوع ناامنی غذایی در منطقه مورد مطالعه 4/59درصد می‌باشد. نتایج نشان داد که باا فزایش تعداد مراکز ارائه مواد غذایی در روستا، زیربنای مسکونی و تعداد اتاق ناامنی غذایی خانوار کاهش و برعکس با افزایش فاصله روستا از شهر ناامنی غذایی خانوار افزایش می‌یابد وضعیت مسکن، وضعیت خودرو، وضعیت والدین (تک والد بودن یا دو والد بودن)، وضعیت درآمد ماهانه خانوار ازدیگر عوامل موثر بر امنیت غذایی خانوار است.بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشانگر تاثیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر امنیت غذایی خانوار و شیوع بالای ناامنی غذایی در منطقه است. انجام مطالعات بیشتر به‌منظور ریشه‌یابی این مشکل و ارائه راهکارهای عملی برای کاهش آن امری ضروری به‌نظر می‌رسد.fa_IR
dc.format.extent209
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectامنیت غذاییfa_IR
dc.subjectعوامل موثرfa_IR
dc.subjectناامنی غذاییfa_IR
dc.subjectخانوار روستاییfa_IR
dc.subjectآناتومیfa_IR
dc.titleشیوع وعوامل موثر بر ناامنی غذایی خانوار: یک مطالعه مقطعیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue2
dc.citation.spage123
dc.citation.epage128


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد