نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعمار, زینبfa_IR
dc.contributor.authorمسعودیان, ناهیدfa_IR
dc.contributor.authorبهمنی, فرشتهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:32:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:32:13Z
dc.date.available1399-08-21T22:32:13Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:32:13Z
dc.date.issued2017-08-01en_US
dc.date.issued1396-05-10fa_IR
dc.identifier.citationمعمار, زینب, مسعودیان, ناهید, بهمنی, فرشته. (1396). بررسی تاثیر آسکوربیک اسید بر واکنش گلیکاسیون آلبومین در شرایط برون‌تنی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 28(5), 363-372.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-3944-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487271
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) در دیابت ملیتوس افزایش می‌یابد و منجر به مشکلات میکرووسکولار و ماکرووسکولار می‌گردد. اخیراً توجه زیادی به مهارکننده‌های طبیعی و سنتتیکی شده که بتوانند شروع و پیشرفت دیابت و عوارض آن را به تأخیر بیندازند. در این مطالعه، مدل گلیکاسیون برون‌تنی شامل آلبومین به‌عنوان پروتئین هدف و گلوکز به‌عنوان عامل گلایکه کننده برای مطالعه اثر آنتی‎گلیکاسیونی آسکوربیک اسید (AA) مورداستفاده قرار گرفت. مواد و روش‌ کار: پروتئین سرم آلبومین گاوی (Bovine Serum Albumin (BSA)) با غلظت M5/0 گلوکز در حضور و بدون حضور AA با غلظت mM1 (μM1000) به مدت 4 هفته در دمای 37 درجه سانتی‌گراد انکوبه شد. برای تعیین گلیکاسیون پروتئین، تشکیل AGEs فلورسانس و جهت تعیین اکسیداسیون پروتئین سطوح پروتئین کربونیل و تیول اندازه‎گیری شد. گلیکاسیون موجب تشکیل تجمعات فیبریلی می‌شود. به‌منظور تعیین اثرات مهاری AA بر تشکیل تجمعات فیبریلی آلبومین از رنگ‎های ویژه آمیلوئیدها، تیوفلاوین T (ThT) استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که AA به‌طور معنی‎داری موجب مهار تشکیل AGEs (05/0›p)، مهار معنی‌دار اکسیداسیون پروتئین با کاهش گروه‌های کربونیل و مهار کاهش گروه‌های تیول می‌شود (05/0›p). همچنین بر اساس نتایج به‌دست‌آمده AA پتانسیل مهار تشکیل تجمعات آمیلوئیدی شکل آلبومین و حفاظت از کانفورماسیون آلبومین را دارد. بحث و نتیجه‌گیری: لذا بر اساس یافته‌های فوق AA دارای پتانسیل بالایی جهت کاهش گلیکاسیون و اکسیداسیون پروتئین‌ها بوده و ممکن است بتواند سبب تأخیر و یا مهار عوارض وابسته به AGEs در دیابت شود.fa_IR
dc.format.extent481
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectگلیکاسیونfa_IR
dc.subjectمحصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفتهfa_IR
dc.subjectآسکوربیک اسیدfa_IR
dc.subjectآلبومین.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر آسکوربیک اسید بر واکنش گلیکاسیون آلبومین در شرایط برون‌تنیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue5
dc.citation.spage363
dc.citation.epage372


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد