| dc.contributor.author | معمار, زینب | fa_IR |
| dc.contributor.author | مسعودیان, ناهید | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهمنی, فرشته | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:32:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:32:13Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:32:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:32:13Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | معمار, زینب, مسعودیان, ناهید, بهمنی, فرشته. (1396). بررسی تاثیر آسکوربیک اسید بر واکنش گلیکاسیون آلبومین در شرایط برونتنی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 28(5), 363-372. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2717-008X | |
| dc.identifier.uri | http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3944-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487271 | |
| dc.description.abstract | پیشزمینه و هدف: تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) در دیابت ملیتوس افزایش مییابد و منجر به مشکلات میکرووسکولار و ماکرووسکولار میگردد. اخیراً توجه زیادی به مهارکنندههای طبیعی و سنتتیکی شده که بتوانند شروع و پیشرفت دیابت و عوارض آن را به تأخیر بیندازند. در این مطالعه، مدل گلیکاسیون برونتنی شامل آلبومین بهعنوان پروتئین هدف و گلوکز بهعنوان عامل گلایکه کننده برای مطالعه اثر آنتیگلیکاسیونی آسکوربیک اسید (AA) مورداستفاده قرار گرفت.
مواد و روش کار: پروتئین سرم آلبومین گاوی (Bovine Serum Albumin (BSA)) با غلظت M5/0 گلوکز در حضور و بدون حضور AA با غلظت mM1 (μM1000) به مدت 4 هفته در دمای 37 درجه سانتیگراد انکوبه شد. برای تعیین گلیکاسیون پروتئین، تشکیل AGEs فلورسانس و جهت تعیین اکسیداسیون پروتئین سطوح پروتئین کربونیل و تیول اندازهگیری شد. گلیکاسیون موجب تشکیل تجمعات فیبریلی میشود. بهمنظور تعیین اثرات مهاری AA بر تشکیل تجمعات فیبریلی آلبومین از رنگهای ویژه آمیلوئیدها، تیوفلاوین T (ThT) استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که AA بهطور معنیداری موجب مهار تشکیل AGEs (05/0›p)، مهار معنیدار اکسیداسیون پروتئین با کاهش گروههای کربونیل و مهار کاهش گروههای تیول میشود (05/0›p). همچنین بر اساس نتایج بهدستآمده AA پتانسیل مهار تشکیل تجمعات آمیلوئیدی شکل آلبومین و حفاظت از کانفورماسیون آلبومین را دارد.
بحث و نتیجهگیری: لذا بر اساس یافتههای فوق AA دارای پتانسیل بالایی جهت کاهش گلیکاسیون و اکسیداسیون پروتئینها بوده و ممکن است بتواند سبب تأخیر و یا مهار عوارض وابسته به AGEs در دیابت شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 481 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله مطالعات علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Studies in Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | گلیکاسیون | fa_IR |
| dc.subject | محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته | fa_IR |
| dc.subject | آسکوربیک اسید | fa_IR |
| dc.subject | آلبومین. | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر آسکوربیک اسید بر واکنش گلیکاسیون آلبومین در شرایط برونتنی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 363 | |
| dc.citation.epage | 372 | |