| dc.contributor.author | رفیعی, محمد سام | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | طهماسبی, وریا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, رستگار | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:31:45Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:31:46Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:31:45Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:31:46Z | |
| dc.date.issued | 2020-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رفیعی, محمد سام, عزیزی, محمد, طهماسبی, وریا, حسینی, رستگار. (1398). تأثیر شش هفته مکملدهی آب هندوانه بر فعالیت آنزیمهای CK و LDH و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه. مجله مطالعات علوم پزشکی, 30(11), 856-866. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2717-008X | |
| dc.identifier.uri | http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4909-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487241 | |
| dc.description.abstract | پیشزمینه و هدف: پیش زمینه و هدف: استفاده از مکمل¬های تغذیه¬ای، برای جلوگیری از فشارهای ناشی از فعالیت بدنی، به تعویق انداختن خستگی و حفظ عملکرد در هنگام مسابقه پیشنهاد شده است. هدف پژوهش حاضر، اثرات شش هفته مکمل¬دهی¬آب هندوانه بر فعالیت آنزیم¬های کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه می¬باشد.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی که از بین تکواندوکار زن نخبه 25 نفر به صورت نمونه در دسترس انتخاب به صورت تصادفی یکسوکور در دو گروه مکمل (15 نفری) و گروه دارونما (10 نفری) قرار گرفتند. آزمودنی¬ها به¬مدت شش هفته 500 میلیلیتر نوشیدنی آب هندوانه (تقریباً حاوی 17/1 گرم ال¬سیترولین است) یا دارونما را حدوداً یک ساعت قبل از تمرین تکواندو مصرف کردند. تمرین تکواندو شامل اجرای تمرین-های عمومی و اختصاصی تکواندو به¬ مدت 90 دقیقه و به صورت سه جلسه در هفته بود. مقادیر CK، LDH و آزمون عملکرد ورزشی (VO2max) از هر دو گروه قبل و پس از پژوهش و میزان درد عضلانی در 24 و 47 ساعت پس از فعالیت ورزشی اندازه¬گیری شد.
یافته¬ها: براساس نتایج مصرف آب هندوانه به مدت 6 هفته باعث کاهش CK (001/0=P) و LDH (002/0=P)، کاهش درد عضلانی در 24 ساعت (001/0=P) و 47 ساعت (001/0=P) پس از فعالیت ورزشی و افزایش عملکرد ورزشی (001/0=P) شده است؛ تفاوت معناداری بین گروه تجربی و گروه کنترل در متغیرهای مذکور مشاهده شد.
بحث و نتیجه¬گیری: با توجه به یافته¬های پژوهش حاضر شاید بتوان گفت به منظور جلوگیری از کوفتگی عضلانی تاخیری و افزایش عملکرد ورزشی ورزشکاران مصرف آب هندوانه قبل از اجرای فعالیت ورزشی سودمند است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 682 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله مطالعات علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Studies in Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | کوفتگی عضلانی تاخیری | fa_IR |
| dc.subject | ال-سترولین | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد ورزشی | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.title | تأثیر شش هفته مکملدهی آب هندوانه بر فعالیت آنزیمهای CK و LDH و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه رازی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار دانشکده علوم ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران (نویسنده مسئول) | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه رازی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه رازی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 11 | |
| dc.citation.spage | 856 | |
| dc.citation.epage | 866 | |