نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرفیعی, محمد سامfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorطهماسبی, وریاfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, رستگارfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:31:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:31:46Z
dc.date.available1399-08-21T22:31:45Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:31:46Z
dc.date.issued2020-01-01en_US
dc.date.issued1398-10-11fa_IR
dc.identifier.citationرفیعی, محمد سام, عزیزی, محمد, طهماسبی, وریا, حسینی, رستگار. (1398). تأثیر شش هفته مکمل‌دهی آب هندوانه بر فعالیت آنزیم‌های CK و LDH و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه. مجله مطالعات علوم پزشکی, 30(11), 856-866.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-4909-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487241
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: پیش زمینه و هدف: استفاده از مکمل¬های تغذیه¬ای، برای جلوگیری از فشارهای ناشی از فعالیت بدنی، به تعویق انداختن خستگی و حفظ عملکرد در هنگام مسابقه پیشنهاد شده است. هدف پژوهش حاضر، اثرات شش هفته مکمل¬دهی¬آب هندوانه بر فعالیت آنزیم¬های کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه می¬باشد. مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی که از بین تکواندوکار زن نخبه 25 نفر به صورت نمونه در دسترس انتخاب به صورت تصادفی یک‌سوکور در دو گروه مکمل (15 نفری) و گروه دارونما (10 نفری) قرار گرفتند. آزمودنی¬ها به¬مدت شش هفته 500 میلی‌لیتر نوشیدنی آب هندوانه (تقریباً حاوی 17/1 گرم ال¬سیترولین است) یا دارونما را حدوداً یک ساعت قبل از تمرین تکواندو مصرف کردند. تمرین تکواندو شامل اجرای تمرین-های عمومی و اختصاصی تکواندو به¬ مدت 90 دقیقه و به صورت سه جلسه در هفته بود. مقادیر CK، LDH و آزمون عملکرد ورزشی (VO2max) از هر دو گروه قبل و پس از پژوهش و میزان درد عضلانی در 24 و 47 ساعت پس از فعالیت ورزشی اندازه¬گیری شد. یافته¬ها: براساس نتایج مصرف آب هندوانه به مدت 6 هفته باعث کاهش CK (001/0=P) و LDH (002/0=P)، کاهش درد عضلانی در 24 ساعت (001/0=P) و 47 ساعت (001/0=P) پس از فعالیت ورزشی و افزایش عملکرد ورزشی (001/0=P) شده است؛ تفاوت معناداری بین گروه تجربی و گروه کنترل در متغیرهای مذکور مشاهده شد. بحث و نتیجه¬گیری: با توجه به یافته¬های پژوهش حاضر شاید بتوان گفت به منظور جلوگیری از کوفتگی عضلانی تاخیری و افزایش عملکرد ورزشی ورزشکاران مصرف آب هندوانه قبل از اجرای فعالیت ورزشی سودمند است.fa_IR
dc.format.extent682
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectکوفتگی عضلانی تاخیریfa_IR
dc.subjectال-سترولینfa_IR
dc.subjectعملکرد ورزشیfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleتأثیر شش هفته مکمل‌دهی آب هندوانه بر فعالیت آنزیم‌های CK و LDH و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشکده علوم ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه رازیfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue11
dc.citation.spage856
dc.citation.epage866


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد