• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 21, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 21, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه تاثیر عصاره الکلی بره موم (پروپولیس) حاصل از کندوهای زنبور عسل آذربایجان غربی علیه رشد قارچ‌های درماتوفیت و غیر درماتوفیت و آنالیز ترکیبات سازنده آن با روش GC-MS

    (ندگان)پدیدآور
    اونق, عبدالغفارتوکمه چی, امیرادیب حسامی, مسعودابراهیم زاده, سمیرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    199.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تاریخ دریافت 12/11/88، تاریخ پذیرش 18/1/89چکیدهپیش زمینه و هدف: بره موم ماده­ای شبیه موم و از فرآورده­های فرعی زنبور عسل بوده که خواص پزشکی آن اثبات شده است. هدف از بررسی حاضر مقایسه تاثیر عصاره الکلی بره موم جمع­آوری شده از کندوهای زنبور عسل آذربایجان غربی علیه قارچ­های درماتوفیت و غیر درماتوفیت می­باشد. مواد و روش کار: در این بررسی خواص ضدقارچی عصاره الکلی بره موم به­طور مقایسه­ای علیه قارچ­های درماتوفیتی میکروسپوروم کنیس، میکروسپوروم ژیپسئوم، میکروسپوروم نانوم، تریکوفایتون روبروم، تریکوفایتون منتاگروفیتس و اپیدرموفایتون فلوکوزوم و نیز قارچ­های غیر درماتوفیتی آسپرژیلوس نایجر، کاندیدا آلبیکنس و ساکارومایسس سرویسیه در حضور داروی استاندارد نیستاتین مطالعه شد. در این مطالعه ترکیب شیمیایی عصاره الکلی بره موم به کمک کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی (GC-MS) مورد تجزیه قرار گرفت.یافته­ها: نتایج حاصل نشان می­دهد حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره الکلی بره موم علیه درماتوفیت­ها از g/mlµ 5/62 تا 500 و در مورد قارچ­های غیردرماتوفیتی از g/mlµ 5/62 تا 125 متغیر بود. مقایسه تاثیر عصاره علیه قارچ­های مورد مطالعه هیچ­گونه اختلاف آماری معنی­داری را در سطح 95درصد نشان نداد. در تجزیه شیمیایی عصاره 26 ترکیب آلی مختلف شناسایی شد و فلاونوئیدها نسبت به سایر ترکیبات بیشترین ماده آلی آن را تشکیل دادند.بحث و نتیجه­گیری: باتوجه به خواص ضدقارچی مناسب عصاره الکلی بره موم، می­توان نتیجه­گیری نمود که این ماده طبیعی قادر است استفاده­های زیادی در صنایع دارویی، آرایشی، بهداشتی و غذایی داشته باشد. اما جهت کسب نتیجه بهتر نیاز به انجام مطالعات آزمایشگاهی و میدانی بیشتری وجود دارد.مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ سوم، ص 214-206، پاییز 1389آدرس مکاتبه: ارومیه، خیابان شهید بهشتی، دانشگاه ارومیه، پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی، تلفن: 3440295-0441E-mail: atokmachi@gmail.com    
    کلید واژگان
    عصاره الکلی بره موم
    مهار کنندگی رشد
    درماتوفیت
    غیردرماتوفیت
    GC-MS
    آناتومی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2010-10-01
    1389-07-09
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-723-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487085

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب