| dc.contributor.author | ملکوتیان, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | شمس خرم آبادی, قدرت الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبری, حمیده | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:51:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:51:19Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:51:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:51:19Z | |
| dc.date.issued | 2009-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2009). scientific magazine yafte, 11(1), 63-69. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-140-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483856 | |
| dc.description.abstract | Ø مقدمه: اهمیت انتقال عوامل بیماریزا از طریق مصرف یخ کمتر از اهمیت انتقال آن از طریق آب نمی باشد. آلودگی یخ در اثر استفاده از آب آلوده، حمل و نقل، توزیع بهداشتی و نحوه نامناسب نگهداری آن ایجاد می شود. هدف از انجام این مطالعه ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه از طریق شناخت و کنترل آلودگی میکروبی انواع کلیفرم ، در فرایند تولید یخ در کارخانجات یخ سازی شهرستان کرمان می باشد. Ø مواد و روش ها: مطالعه مقطعی- توصیفی و روش جمع آوری داده ها سرشماری است. که طی آن وضعیت کل باکتریهای کلیفرم در چهار کارخانه یخ سازی در شهرستان کرمان بررسی شده است. نمونه های آب و یخ از سه نقطه آب ورودی، فرایند، یخ خروجی هر کارخانه برداشت گردید. نمونه برداری در نیمه اول سال 1386 انجام گرفت .نمونه ها در دو ماهه اول و سوم فصول بهار و تابستان سال 86 و در هر ماه ده بار برداشت شد. تعداد کل نمونه ها در مدت بررسی 120 نمونه می باشد. برای مقایسه داده ها از آزمون t-test و x2 و نرم افزار SPSS استفاده شد. Ø یافته ها: نتایج نشان داد که از 120 نمونه جمع آوری شده جمعاً 27 نمونه آلودگی کلیفرم داشته اند. کمترین موارد آلودگی در آب ورودی 5/7%، و بیشترین آلودگی مربوط به یخ خروجی 5/37 % بود. کلیه کارخانجات آلودگی کلیفرم داشته اند. کمترین آلودگی مربوط به کارخانه شماره 1، 18/18% و بیشترین آلودگی مربوط به کارخانجات شماره 2 و4 ، 25% برای هر کدام می باشد. بررسی انجام شده نشان داد که علیرغم عدم آلودگی آب ورودی، یخ تولیدی دارای آلودگی است Ø بحث و نتیجه گیری : این نتایج حاکی از آن است که آلودگی محیط کارخانه و آلودگی کارکنان به اندازه تصفیه ناکافی آب می تواند در انتشار باکتریها و بیماریهایی منتقله از آب نقش داشته باشد. توصیه می شود که در کلیه کارخانجات با ارتقاء سطح بهداشت محیط، کنترل فرایند تولید و همچنین رسیدگی به وضعیت بهداشت فردی کارکنان درجه آلودگی را تقلیل و رفع نمود. ضمنا در مورد بهداشتی نمودن مراحل حمل و تولید یخ مراقبت بیشتری معمول گردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 177 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | آلودگی کلی فرم | fa_IR |
| dc.subject | کارخانجات یخ سازی | fa_IR |
| dc.subject | شهرستان کرمان | fa_IR |
| dc.title | بررسی آلودگی کلی فرم در فرایند تولید یخ کارخانجات یخ سازی شهرستان کرمان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 63 | |
| dc.citation.epage | 69 | |