فعالیت ضد باکتریایی عصارهی آبی گالهای قلقاف و مازوج درختان بلوط از جنگلهای لرستان
(ندگان)پدیدآور
چهارمیری دوخواهرانی, سمانهکرباسی زاده, وجیههمحمدی سیچانی, مریمتوکلی, مجیدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: امروزه عفونتهای باکتریایی و مقاومت آنتی بیوتیکی عواملایجاد کننده آنها از مهمترین چالشهای پیش روی سیستمهای بهداشتی میباشند. از این رو اخیراً استفاده از عوامل ضد میکروبی با منشا طبیعی مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. هدف ازاین تحقیق بررسی اثر ضد باکتریایی عصارهی آبی گالهای مازوج و قلقاف بر باکتریهای گرم منفی بود. مواد و روشها: فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی دو گال بر سویههای باکتریایی جدا شده از نمونههای بالینی با مقاومت دارویی چندگانه (Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii, Escherichia coli ) و سویههای باکتریایی مرجع به روش آگار دیفیوژن و آگار دایلوشن تعیین گردید. بحث و نتیجهگیری:این بررسی نشان داد که گالهای مازوج و قلقاف منابعی از ترکیبات ضد باکتریایی میباشند که میتوان از آنها علیه باکتریهای گرم منفی با مقاومت چند گانه استفاده نمود؛ لذا مطالعه بر روی فعالیت ضد باکتریایی سایر عصارههای این دو گال و بررسیهای فارماکولوژیک ضروری مینماید. یافتهها: عصاره آبی هر دو گال فعالیت ضد باکتریایی بالایی را علیه تمام سویههای مورد بررسی نشان دادند. قطر هاله عدم رشد برای عصاره آبی گالهای قلقاف ومازوج به ترتیب در محدوده 20-8 و 26-8 میلی متر بود. اندازهی قطر هالهی عدم رشد با غلظت عصاره نسبت مستقیم داشت (05/0>p). پایین ترین میزان MIC مربوط به عصاره آبی گال مازوج (mg/ml 128/0) بود.
کلید واژگان
فعالیت ضد باکتریاییگالهای بلوط
مقاومت دارویی چندگانه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-08-011392-05-10




