نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدوند, حسنfa_IR
dc.contributor.authorغضنفری, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorیاراحمدی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorمنکاوی, موناfa_IR
dc.contributor.authorوجدیان, رضوانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:50:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:50:28Z
dc.date.available1399-08-21T21:50:27Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:50:28Z
dc.date.issued2013-08-01en_US
dc.date.issued1392-05-10fa_IR
dc.identifier.citation(2013). scientific magazine yafte, 15(2), 25-32.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-1263-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483789
dc.description.abstractمقدمه: اکسیداسیون لیپیدها و ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. با استفاده از مواد آنتی اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین E و اسانس گیاهانی مانند اسانس مرزه خوزستانی می توان از اکسیداسیون LDL جلوگیری و در نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز شد. هدف از این تحقیق بررسی اثر غلظت های مختلف اسانس روغنی مرزه خوزستانی (ساچوریا خوزستانیکا) بر مهار بر اکسیداسیون LDL سرم درمحیط برون تنی است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان میدهد که اسانس روغنی مرزه خوزستانی باعث جلوگیری ازاکسیداسیون LDL واین ترکیبات ممکن است اثرات مشابهی در شرایط درون تنی داشته باشد. یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان می دهد که اسانس روغنی مرزه خوزستانی باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می شود، بطوری که میزان زمان تاخیری براساس غلظت اسانس روغنی مرزه خوزستانی (50، 100و 200 میکروگرم بر میلی لیترو ویتامین Eباغلظت 100میکرومولار) به ترتیب 33/33، 66/66، 100 و11/111 درصد افزایش یافت. اثر مهاری اسانس روغنی مرزه خوزستانی بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت (50، 100و 200 میکروگرم برمیلی لیتر) است. مواد و روش‌ها: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جداشده را در گروه های کنترل ، اکسید شده با مس و اسانس روغنی مرزه خوزستانی با غلظت های (50، 100 و 200 میکروگرم برمیلی لیتر) و ویتامین E با غلظت 100 میکرومولار به عنوان کنترل مثبت مطالعه شد. جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی ان های کونژوگه، زمان تاخیری ((Lag time و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازه گیری شد و اثرات غلظت های مختلف اسانس روغنی مرزه خوزستانی و ویتامین Eبر مهار اکسیداسیون LDL سرم تحت اثر مس بررسی شد.fa_IR
dc.format.extent219
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectاکسیداسیون LDLfa_IR
dc.subjectاسانس روغنی ساچوریا خوزستانیکا.fa_IR
dc.titleاثرات مهاری ساچوریا خوزستانیکا (Satureja khozestanika) بر اکسیداسیون LDLسرم تحت اثر سولفات مس در محیط برون‌تنیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue2
dc.citation.spage25
dc.citation.epage32


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد