نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاحی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorغیاثوند, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorابراهیم‌زاده, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorخلخالی‌راد, امیرحسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:50:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:50:26Z
dc.date.available1399-08-21T21:50:26Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:50:26Z
dc.date.issued2013-08-01en_US
dc.date.issued1392-05-10fa_IR
dc.identifier.citation(2013). scientific magazine yafte, 15(2), 5-14.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-1261-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483787
dc.description.abstractمقدمه: سیب مهمترین میوه مصرفی در تعداد زیادی از کشورهای جهان می باشد و اهمیت بسیار زیادی در رژیم غذایی و سلامت فرد دارد. این تحقیق با هدف تعیین میزان ویتامین ث (اسید اسکوربیک)، اسیدهای آلی غالب (اسید سیتریک و مالیک)، و ترکیبات فرار و معطر میوه سیب ارقام زرد و قرمز لبنانی در شهرستان‌های خرم آباد و بروجرد انجام گرفت.مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی نمونه‌های میوه مورد نیاز در اواخر شهریورماه سال 1387 جمع آوری شد. برای این منظور از هر درخت که به عنوان یک واحد آزمایشی محسوب شد و تعداد 5 عدد سیب در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی چیده شد. ترکیبات فرار و معطر با استفاده از روش جدید ریز استخراج با فاز جامد از فضای فوقانی – مافوق صوت (SPME GC/MS)، میزان اسید آسکوربیک (ویتامین ث) با استفاده از روش 2 ،6- دی کلروفنل اندوفنل و میزان اسیدهای آلی میوه (اسید مالیک و سیتریک) به روش تیتراسیون اندازه‌گیری شد.یافته‌ها: مقدار اسید اسکوربیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب 49/9 و 09/9 میلی گرم در 100 گرم و در مجموع 29/9 میلی گرم در 100 گرم بود. مقدار اسید مالیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب 26/0 و 27/0 و اسید سیتریک در هر دو نوع سیب 28/0 میلی گرم در 100 گرم بود . اسیدیته سیب قرمزدر حدود 4 و سیب زرد 7/3 بود. سیب قرمز دارای اسیدیته بیشتری نسبت به سیب زرد بود. از نظر مواد فرار بیشترین فراوانی در بین سیب قرمز و زرد مربوط به فارنسین بود.بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع سیب استان لرستان دارای اسید اسکوربیک در حدود سه برابر مقدار موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران است. از نظر اسید مالیک و سیتریک تفاوت معنی داری بین سیب زرد و قرمز وجود نداشت.fa_IR
dc.format.extent366
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectسیبfa_IR
dc.subjectارزش غذاییfa_IR
dc.subjectمواد فرارfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.subjectاسیدهای آلیfa_IR
dc.subjectلرستان.fa_IR
dc.titleبررسی میزان ویتامین‌ ث، اسیدهای آلی، ترکیبات فرار و معطر میوه سیب (Malus domestica Borkh) ارقام زرد و قرمز لبنانی در استان لرستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، خرم آباد، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیمی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.fa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue2
dc.citation.spage5
dc.citation.epage14


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد