| dc.contributor.author | فلاحی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | غیاثوند, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیمزاده, فرزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | خلخالیراد, امیرحسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:50:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:50:26Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:50:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:50:26Z | |
| dc.date.issued | 2013-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2013). scientific magazine yafte, 15(2), 5-14. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1261-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483787 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: سیب مهمترین میوه مصرفی در تعداد زیادی از کشورهای جهان می باشد و اهمیت بسیار زیادی در رژیم غذایی و سلامت فرد دارد. این تحقیق با هدف تعیین میزان ویتامین ث (اسید اسکوربیک)، اسیدهای آلی غالب (اسید سیتریک و مالیک)، و ترکیبات فرار و معطر میوه سیب ارقام زرد و قرمز لبنانی در شهرستانهای خرم آباد و بروجرد انجام گرفت.مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی نمونههای میوه مورد نیاز در اواخر شهریورماه سال 1387 جمع آوری شد. برای این منظور از هر درخت که به عنوان یک واحد آزمایشی محسوب شد و تعداد 5 عدد سیب در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی چیده شد. ترکیبات فرار و معطر با استفاده از روش جدید ریز استخراج با فاز جامد از فضای فوقانی – مافوق صوت (SPME GC/MS)، میزان اسید آسکوربیک (ویتامین ث) با استفاده از روش 2 ،6- دی کلروفنل اندوفنل و میزان اسیدهای آلی میوه (اسید مالیک و سیتریک) به روش تیتراسیون اندازهگیری شد.یافتهها: مقدار اسید اسکوربیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب 49/9 و 09/9 میلی گرم در 100 گرم و در مجموع 29/9 میلی گرم در 100 گرم بود. مقدار اسید مالیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب 26/0 و 27/0 و اسید سیتریک در هر دو نوع سیب 28/0 میلی گرم در 100 گرم بود . اسیدیته سیب قرمزدر حدود 4 و سیب زرد 7/3 بود. سیب قرمز دارای اسیدیته بیشتری نسبت به سیب زرد بود. از نظر مواد فرار بیشترین فراوانی در بین سیب قرمز و زرد مربوط به فارنسین بود.بحث و نتیجهگیری: در مجموع سیب استان لرستان دارای اسید اسکوربیک در حدود سه برابر مقدار موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران است. از نظر اسید مالیک و سیتریک تفاوت معنی داری بین سیب زرد و قرمز وجود نداشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 366 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | سیب | fa_IR |
| dc.subject | ارزش غذایی | fa_IR |
| dc.subject | مواد فرار | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین ث | fa_IR |
| dc.subject | اسیدهای آلی | fa_IR |
| dc.subject | لرستان. | fa_IR |
| dc.title | بررسی میزان ویتامین ث، اسیدهای آلی، ترکیبات فرار و معطر میوه سیب (Malus domestica Borkh) ارقام زرد و قرمز لبنانی در استان لرستان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، خرم آباد، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 5 | |
| dc.citation.epage | 14 | |