نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسترکی, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorعسگری, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorدودی, منیرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:49:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:49:53Z
dc.date.available1399-08-21T21:49:53Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:49:53Z
dc.date.issued2011-12-01en_US
dc.date.issued1390-09-10fa_IR
dc.identifier.citation(2011). scientific magazine yafte, 13(3), 31-40.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-560-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483743
dc.description.abstractمقدمه: امروزه نقش آنتی اکسیدانها در جلوگیری و بهبود بیماری آترواسکلروز به اثبات رسیده است. در این مطالعه اثرات مصرف آبغوره بر عوامل خطر پروفایل لیپید و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوشهای‌ها یپرکلسترولمیک بررسی شده است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه پیشنهاد کننده تأثیر حمایتی مصرف آبغوره (بعنوان یک آنتی اکسیدان) بر روی برخی از عوامل خطر آترواسکلروز می‌باشد. یافته‌ها: مصرف روزانه ml 5 و 10 آبغوره (یک بار) افزایش معنی داری را در سطح ظرفیت آنتی اکسیدانی و HDL-C نسبت به گروه رژیم پرکلسترول نشان داد .هر دو دوز آبغوره موجب کاهش معنی‌دار در میزان ترانس آمینازهای کبدی ((SGPT,SGOT ،گلوکز و ApoB شد. مصرف ml 10 آبغوره موجب کاهش معنی‌دار در سطح TG نسبت به رژیم پرکلسترول شد. هیچ اختلاف معنی‌داری در سطح کلسترول تام و ApoA بین گروه‌های آبغوره و گروه رژیم پرکلسترول دیده نشد. نتایج بافت شناسی نشان داد که مصرف آبغوره به میزان زیادی موجب کاهش شدت ضایعه در دیواره آئورت نسبت به گروه پرکلسترول شد. مواد و روش‌ها: 32 خرگوش نر نیوزیلندی بطور تصادفی به 4 گروه دریافت کننده تقسیم شدند؛ 1- معمولی 2- پرکلسترول (1% کلسترول) 3- پرکلسترول (1% کلسترول) و ml 5 آبغوره 4- پرکلسترول (1% کلسترول) و ml 10 آبغوره.فاکتورهای گلوکز، کلسترول تام (TC )، تری گلیسرید (TG )، آپو لیپو پروتئین های A ,B (ApoA, ApoB )، ترانس آمینازهای کبدی (SGPT ,SGOT )، لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL-C ) و ظرفیت آنتی اکسیدانی قبل از آزمایش و دو ماه پس از تیمار اندازه گیری شد. در انتهای مطالعه، تشکیل رگه چربی در آئورت در همه گروهها تعیین و بررسی شد.fa_IR
dc.format.extent221
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectهیپرلیپیدمیfa_IR
dc.subjectکلسترولfa_IR
dc.subjectتری گلیسریدfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.titleبررسی اثرات مصرف آبغوره بر عوامل خطر پروفایل لیپید و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوش‌های هایپرکلسترولمیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایذه، ایذه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات قلب وعروق اصفهان، مرکزفیزیولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان،ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue3
dc.citation.spage31
dc.citation.epage40


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد