| dc.contributor.author | سترکی, محبوبه | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسگری, صدیقه | fa_IR |
| dc.contributor.author | دودی, منیره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:49:53Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:49:53Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:49:53Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:49:53Z | |
| dc.date.issued | 2011-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2011). scientific magazine yafte, 13(3), 31-40. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-560-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483743 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: امروزه نقش آنتی اکسیدانها در جلوگیری و بهبود بیماری آترواسکلروز به اثبات رسیده است. در این مطالعه اثرات مصرف آبغوره بر عوامل خطر پروفایل لیپید و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوشهایها یپرکلسترولمیک بررسی شده است.
بحث و نتیجهگیری: نتایج این مطالعه پیشنهاد کننده تأثیر حمایتی مصرف آبغوره (بعنوان یک آنتی اکسیدان) بر روی برخی از عوامل خطر آترواسکلروز میباشد.
یافتهها: مصرف روزانه ml 5 و 10 آبغوره (یک بار) افزایش معنی داری را در سطح ظرفیت آنتی اکسیدانی و HDL-C نسبت به گروه رژیم پرکلسترول نشان داد .هر دو دوز آبغوره موجب کاهش معنیدار در میزان ترانس آمینازهای کبدی ((SGPT,SGOT ،گلوکز و ApoB شد. مصرف ml 10 آبغوره موجب کاهش معنیدار در سطح TG نسبت به رژیم پرکلسترول شد. هیچ اختلاف معنیداری در سطح کلسترول تام و ApoA بین گروههای آبغوره و گروه رژیم پرکلسترول دیده نشد. نتایج بافت شناسی نشان داد که مصرف آبغوره به میزان زیادی موجب کاهش شدت ضایعه در دیواره آئورت نسبت به گروه پرکلسترول شد.
مواد و روشها: 32 خرگوش نر نیوزیلندی بطور تصادفی به 4 گروه دریافت کننده تقسیم شدند؛ 1- معمولی 2- پرکلسترول (1% کلسترول) 3- پرکلسترول (1% کلسترول) و ml 5 آبغوره 4- پرکلسترول (1% کلسترول) و ml 10 آبغوره.فاکتورهای گلوکز، کلسترول تام (TC )، تری گلیسرید (TG )، آپو لیپو پروتئین های A ,B (ApoA, ApoB )، ترانس آمینازهای کبدی (SGPT ,SGOT )، لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL-C ) و ظرفیت آنتی اکسیدانی قبل از آزمایش و دو ماه پس از تیمار اندازه گیری شد. در انتهای مطالعه، تشکیل رگه چربی در آئورت در همه گروهها تعیین و بررسی شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 221 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | هیپرلیپیدمی | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول | fa_IR |
| dc.subject | تری گلیسرید | fa_IR |
| dc.subject | آنتی اکسیدان | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات مصرف آبغوره بر عوامل خطر پروفایل لیپید و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوشهای هایپرکلسترولمیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایذه، ایذه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات قلب وعروق اصفهان، مرکزفیزیولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان،ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 31 | |
| dc.citation.epage | 40 | |