نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاحی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorقاضی, ناهیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:49:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:49:52Z
dc.date.available1399-08-21T21:49:51Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:49:52Z
dc.date.issued2011-12-01en_US
dc.date.issued1390-09-10fa_IR
dc.identifier.citation(2011). scientific magazine yafte, 13(3), 16-21.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-557-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483741
dc.description.abstractمقدمه: محصولات گوشتی حرارت دیده از جمله سوسیس یکی از پر طرفدارترین محصولات گوشتی در ایران می باشد. این امر اهمیت کنترل و شناسایی تقلبات را در آنها به منظور تامین امنیت غذایی مشخص می کند.هدف از این مطالعه تعیین میزان هیدروکسی پرولین در سوسیس تولیدی کارخانجات شهر خرم آباد در تابستان سال 1388 بود. بحث و نتیجه‌گیری: بعنوان نتیجه گیری کلی می توان گفت مقدار هیدروکسی پرولین، کلاژن و ازت کلاژنی سوسیس تولید شده در کارخانه گلبهار خرم آباد در تابستان 1388 کمتر از میزان استاندار است .بنابراین احتمال تقلب در آن کم به نظر می رسد. یافته‌ها: میانگین هیدروکسی پرولین در100 گرم نمونه 017/0 و انحراف معیار آنها 009/0 بود. این مقدار بسیار کمتر از میزان استاندارد است. مقدار کلاژن و ازت کلاژنی به ترتیب 07/0±13/0 و 01/0± 02/0 گرم در 100 گرم نمونه بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی تعداد 30 نمونه سوسیس تولید شده در کارخانه گلبهار شهرستان خرم آبادانجام شد. نمونه ها از یک خط تولید و بر اساس اصول نمونه گیری انتخاب و در شرایط مناسب به آزمایشگاه منتقل شد.سپس بر اساس SOP روش آزمون که در آزمایشگاه موجود بود و با روش اسپکتروفتومتری آزمایش تعیین میزان هیدروکسی پرولین انجام شد. مقدار کلاژن و ازت کلاژنی نیز از طریق فرمول محاسبه شد.روش گرد آوری اطلاعات مشاهده ای بود. داده ها در نرم افزار SPSS وارد و با استفاده از آمار توصیفی و همچنین آزمون t یکطرفه ( مقایسه نتایج با عدد استاندارد) تجزیه و تحلیل شد.fa_IR
dc.format.extent145
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectهیدروکسی پرولینfa_IR
dc.subjectسوسیسfa_IR
dc.subjectتقلب غذاییfa_IR
dc.subjectکلاژنfa_IR
dc.subjectخرم‌آباد.fa_IR
dc.titleبررسی هیدروکسی پرولین درسوسیس تولیدی کارخانجات خرم‌آبادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد ، ایرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue3
dc.citation.spage16
dc.citation.epage21


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد