نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرحیمی کلاته شاه محمد, قاسمfa_IR
dc.contributor.authorهمایونی تبریزی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorاردلان, تورانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:49:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:49:48Z
dc.date.available1399-08-21T21:49:48Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:49:48Z
dc.date.issued2019-01-01en_US
dc.date.issued1397-10-11fa_IR
dc.identifier.citation(2019). scientific magazine yafte, 20(4), 107-115.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2724-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483737
dc.description.abstractمقدمه: در سال های اخیر به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها محققان به نانوذراتی که خاصیت آنتی باکتریال دارند، توجه و اهمیت بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا علیه برخی باکتری های گرم مثبت(استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) و منفی (سودوموناس، اشرشیاکلی) می باشد. مواد و روش­ ها: برای انجام این پژوهش آزمایشی ابتدا پودر خشک عصاره گیاه زوفا تهیه و از استات روی به عنوان منبع روی استفاده شد. پس از سنتز به روش سبز طبق پروتکل، غلظت های 2000، 1000، 500، 250 میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و دیسک های بلانک با غلظت های نامبرده بر روی پلیت باکتری های کشت داده شده در محیط کشت مولر هینتون آگار قرار گرفت، همچنین از دیسک آنتی بیوتیکی جنتامایسین (به عنوان شاهد) استفاده شد. یافته ­ها: نتایج نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا در غلظت های 2000 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر دارای فعالیت آنتی باکتریال مناسبی بودند به نحوی که هاله عدم رشد در غلظت 2000 میکروگرم بر میلی لیتر در باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس تقریبا برابر با نمونه کنترل تشکیل شد. بحث و نتیجه ­گیری:  نتایج بدست آمده از تعیین خاصیت باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده از عصاره گیاه زوفا نشان داد که بین غلظت نانوذره و حذف باکتری ارتباط مستقیم وجود دارد.fa_IR
dc.format.extent313
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectنانوذرات اکسید رویfa_IR
dc.subjectگیاه زوفاfa_IR
dc.subjectخاصیت آنتی باکتریالfa_IR
dc.subjectمیکروب شناسیfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت آنتی باکتریال نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز توسط عصاره گیاه زوفاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentبیوشیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاداسلامی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue4
dc.citation.spage107
dc.citation.epage115


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد