| dc.contributor.author | رحیمی کلاته شاه محمد, قاسم | fa_IR |
| dc.contributor.author | همایونی تبریزی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | اردلان, توران | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:49:48Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:49:48Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:49:48Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:49:48Z | |
| dc.date.issued | 2019-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2019). scientific magazine yafte, 20(4), 107-115. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2724-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483737 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: در سال های اخیر به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها محققان به نانوذراتی که خاصیت آنتی باکتریال دارند، توجه و اهمیت بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا علیه برخی باکتری های گرم مثبت(استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) و منفی (سودوموناس، اشرشیاکلی) می باشد.
مواد و روش ها: برای انجام این پژوهش آزمایشی ابتدا پودر خشک عصاره گیاه زوفا تهیه و از استات روی به عنوان منبع روی استفاده شد. پس از سنتز به روش سبز طبق پروتکل، غلظت های 2000، 1000، 500، 250 میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و دیسک های بلانک با غلظت های نامبرده بر روی پلیت باکتری های کشت داده شده در محیط کشت مولر هینتون آگار قرار گرفت، همچنین از دیسک آنتی بیوتیکی جنتامایسین (به عنوان شاهد) استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا در غلظت های 2000 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر دارای فعالیت آنتی باکتریال مناسبی بودند به نحوی که هاله عدم رشد در غلظت 2000 میکروگرم بر میلی لیتر در باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس تقریبا برابر با نمونه کنترل تشکیل شد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده از تعیین خاصیت باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده از عصاره گیاه زوفا نشان داد که بین غلظت نانوذره و حذف باکتری ارتباط مستقیم وجود دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 313 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | نانوذرات اکسید روی | fa_IR |
| dc.subject | گیاه زوفا | fa_IR |
| dc.subject | خاصیت آنتی باکتریال | fa_IR |
| dc.subject | میکروب شناسی | fa_IR |
| dc.title | بررسی فعالیت آنتی باکتریال نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز توسط عصاره گیاه زوفا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | بیوشیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاداسلامی، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 107 | |
| dc.citation.epage | 115 | |