• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 20, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 20, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر برنامه ی تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل زردچوبه بر عوامل خطرساز قلبی عروقی در زنان دارای اضافه وزن

    (ندگان)پدیدآور
    حسینی, رستگارحسینی, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    375.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: بیماری قلبی – عروقی از دلایل عمده مرگ‌ ومیر و از کار افتادگی در ایران به شمار می ­رود که چاقی از دلایل عمده آن است. هدف از این پژوهش مقایسه‌ی تأثیر برنامه­ی تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل زردچوبه بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی در زنان دارای اضافه­وزن می­ باشد. مواد و روش­ ها: در این مطالعه نیمه ­تجربی 40 زن غیر ورزشکار با میانگین سن 98/2 ± 23/23 به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین – مکمل (10 نفر)، تمرین – دارونما (10 نفر)، مکمل زردچوبه (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینات هوازی شامل سه جلسه دویدن در هفته با شدت 55-45 درصد ضربان قلب هدف به مدت هشت هفته بود؛ گروه مکمل روزانه یک گرم پودر زردچوبه مصرف کردند. پیش و پس از مداخله، TG، TC، LDL و HDL اندازه­ گیری شدند. یافته ­ها: هر سه گروه (تمرین هوازی، مکمل زردچوبه، تمرین هوازی + مکمل زردچوبه) کاهش معنی­ داری در وزن بدن، شاخص توده بدن، TC، TG، LDL و افزایش معناداری در HDL نشان دادند (05/0 > P). همچنین نتایج نشان داد در گروه تمرین هوازی همراه با مکمل زردچوبه در مقایسه با گروه تمرین هوازی و گروه دریافت‌کننده مکمل زردچوبه کاهش معناداری در TC، TG، LDL و افزایش معناداری در HDL مشاهده شد (05/0 > P). بحث و نتیجه ­گیری: برنامه‌ی ترکیبی تمرین هوازی و مصرف مکمل زردچوبه در مقایسه با مصرف مکمل زردچوبه و تمرین هوازی به تنهایی تأثیر مطلوب‌ تری بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی و ترکیب بدن زنان مبتلا به اضافه‌ وزن داشت.
    کلید واژگان
    تمرین هوازی
    رژیم غذایی
    زنان
    اضافه‌وزن
    بیماری قلبی – عروقی
    تغذیه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-01-01
    1397-10-11
    سازمان پدید آورنده
    گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
    گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

    شاپا
    1563-0773
    URI
    http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2622-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483735

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب