| dc.contributor.author | آریانا, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیرانوند, حامد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:49:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:49:12Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:49:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:49:12Z | |
| dc.date.issued | 2020-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-05-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2020). scientific magazine yafte, 22(2), 117-130. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2858-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483689 | |
| dc.description.abstract | table align=right border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 dir=rtl style=border-collapse:collapse; margin-left:6.75pt; margin-right:6.75pt; width:604px
tbody
tr
td style=height:1px; text-align:justify; vertical-align:top; width:604pxspan style=font-family:Tahomastrongspan style=font-size:12.0ptمقدمه:/span/strong span style=font-size:10.0ptمقاومت میکروبی یکی از مشکلات است که منجر به شیوع بیماریshy; ها و مرگ و میر در سرتاسر دنیا می شود. ویرجینیامایسین، یکی از آنتیبیوتیک ها است که استفاده از آن در طیور تأیید شده است اما در سالهای اخیر توجه به جایگزینی این ترکیبات با افزودنیshy; های طبیعی نظیر پودر و عصاره گیاهان دارویی به صورت رو به رشدی در تغذیه دام و طیور افزایش پیدا کرده است./span/span/td
/tr
tr
td style=height:1px; text-align:justify; vertical-align:top; width:604pxspan style=font-family:Tahomaspan style=font-size:12.0ptstrongمواد و روشshy; ها:/strong /spanspan style=font-size:10.0ptدر این آزمایش 125 قطعه مرغ لگهورن سفید سویه های لاین با سن 64 هفته استفاده گردید. مرغها به 5 گروه تقسیم شدند که هر گروه شامل پنج قفس پنج قطعه ای بود. در این مطالعه اثرات پودر سیر و مریم گلی در جیره مرغان تخم shy;گذار به تنهایی یا به صورت مخلوط آنها، با تأکید بر خواص ضد میکروبی در مقایسه با آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین ارزیابی شد. همshy;چنین تأثیر این ترکیبات بر برخی از فراسنجه shy;های بیوشیمیایی خون و هیستومورفولوژی روده بررسی گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت تأثیر 5 تیمار با 5 تکرار و 5 مشاهده در هر تکرار انجام گرفت./span/span/td
/tr
tr
td style=height:1px; text-align:justify; vertical-align:top; width:604pxspan style=font-family:Tahomaspan style=font-size:12.0ptstrongیافته shy;ها:/strong /spanspan style=font-size:10.0ptنتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی مختلف شامل پودر سیر، مریم گلی، مخلوط آنها ویرجینیامایسین، ارتفاع ویلی و نسبت ارتفاع ویلی به عمق کریپت را به طور معنی shy;داری (05/0 /spanspan dir=LTRspan style=font-size:10.0ptp/span/spanspan style=font-size:10.0pt) افزایش دادند در حالی که تأثیر پودر مریم گلی و ویرجینیامایسین بر عمق کریپت معنیshy; دار نبود. افزودن تیمارهای آزمایشی مختلف میکروفلورای روده را به طور معنی داری تغییر داد و به جز لاکتوباسیلshy;ها که به طور غیر معنی داری کاهش یافتند، کاهش شمار میکروبهای ایکلای، سالمونلا و باکتری تام معنی shy;دار بود (05/0 /spanspan dir=LTRspan style=font-size:10.0ptp/span/spanspan style=font-size:10.0pt)./span/span/td
/tr
tr
td style=height:1px; text-align:justify; vertical-align:top; width:604pxspan style=font-family:Tahomastrongspan style=font-size:12.0ptبحث و نتیجهshy; گیری:/span/strongspan style=font-size:10.0pt به نظر میshy; رسد که بخش زیادی از خواص ضدمیکروبی ترکیبات این مطالعه ناشی از توانایی ترکیبات فعال یا اسانس های این گیاهان باشد که قادرند با ناپایداری غشاها از جمله غشای میتوکندری و اختلال در یکپارچگی غشای باکتریها باعث از بین بردن باکتریها گردند. ترکیبات مؤثره این گیاهان، ضمن کاهش آسیب به اریتروسیتshy;های روده، نیازهای سلولی برای تکثیر سلولshy; های جدید در روده را کاهش دادند که منجر به تغییر در مورفولوژی روده گردید. به طوری که استفاده از تیمارهای آزمایشی افزایش ارتفاع ویلی و کاهش عمق کریپتshy; ها را سبب گردید./span span style=font-size:10.0ptnbsp;بنابراین میتوان نتیجه گرفت کهnbsp; پودرnbsp; سیر و مریم گلی حاوی مقادیرnbsp; قابل ملاحظه ای از ترکیبات آنتی باکتریال و آنتـی اکسـیدان اسـت و احتمالاً میتوان از آنها به عنوان منابع طبیعی ترکیبات آنتی باکتریال و آنتـی اکسـیدان استفاده کرد./span/span/td
/tr
/tbody
/table
div style=text-align:justify
div style=clear:bothnbsp;/div
/div | fa_IR |
| dc.format.extent | 1205 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | سیر | fa_IR |
| dc.subject | مریم گلی | fa_IR |
| dc.subject | ویرجینیامایسین | fa_IR |
| dc.subject | خواص ضدمیکروبی | fa_IR |
| dc.subject | مرغان تخم گذار | fa_IR |
| dc.subject | ارتفاع ویلی | fa_IR |
| dc.subject | عمق کریپت | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.title | تأثیر استفاده از ویرجینیامایسین، پودر گیاهان دارویی به تنهایی و ترکیبی از آنها بر فراسنجه های بیوشیمیایی خون، جمعیت میکروبی و مورفولوژی روده در مرغ های تخم گذار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 117 | |
| dc.citation.epage | 130 | |