اگروتروریسم، تعاریف، اثرات و راهکارهای پیشگیری
(ندگان)پدیدآور
مردانی, مهنازرضاپور, مریمنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: امنیت غذایی به معنی دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم است که در سه جنبه موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا قابل بررسی است. از طرفی، اگروتروریسم زیر مجموعه بیوتروریسم است که در آن، فرد یا گروهی از افراد با وارد نمودن عمدی انواعی از باکتریها، ویروس ها و یا قارچها به زمین های کشاورزی و یا محل پرورش و نگهداری دام و طیور باعث آلودگی و بیماری دام و طیور و محصولات کشاورزی می گردند. هدف از این مقاله بررسی خطراتی چون اگروتروریسم، راهکارهایی برای پیشگیری از ارگوتروریسم و مدیریت امنیت غذایی و بهبود آن در کشور است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مروری، مقالات پژوهشی معتبر در مورد اگروتروریسم، بدون محدوده زمانی و زبان انتشار و با استفاده از واژگان کلیدی " اگروتروریسم، بیوتروریسم، امنیت غذائی و ناامنی غذائی، پیشگیری، اثرات " در پایگاه های اطلاعاتیPubMed, Elsevier ,SID, Medlib, Magiran, IranMedex, IranDoc, Google Scholar, Scopus جستجو شد. در نهایت 20 مقاله کاملاً مرتبط مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که حملات تروریستی علیه کشاورزی تازگی ندارد و در طی تاریخ بوسیله دولتها یا از طریق سازمانهای تروریستی مستقل و تابع دولتهای خاص، انجام شده است. همچنین، اثرات تخریبی ناشی از اگروتروریسم در اقتصاد و امنیت ملی و فراملی کشورها، به مراتب از اثرات مخرب ناشی از جنگ افزارهای متعارف که در اختیار سازمانهای نظامی و شبهه نظامی قرار دارد، بیشتر میباشد. بطوریکه میتواند منجر به از بین رفتن زنجیره تولید ﻏﺬایﺟﺎﻣﻌﻪ، خسارتهای اﻗﺘﺼﺎدی، ﻧﺎﺑﻮدی ﺻﻨﻌﺖ ﮐﺸﺎورزی یﮏ ﮐﺸﻮر، ایﺠﺎد ﻫﺮج و ﻣﺮج و در ﻧﻬﺎیﺖ از ﺑﯿﻦ ﺑﺮدن ﺗﻮان ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﮐﺸﻮر و در ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺷﮑﺴﺖ ﮐﺎﻣﻞ ﮐﺸﻮر ﻫﺪف ﺑﺎ ﮐﻤﺘﺮیﻦ ﻫﺰیﻨﻪ شود.
نتیجه گیری: هدف از حملات اگروتروریستی ایجاد ترس و وحشت در بین مردم، کاهش دسترسی مردم به مواد غذائی سالم و در نتیجه ایجاد نا امنی غذائی در جامعه، بی اعتمادی مردم نسبت به دولتها و در نهایت صدمه زدن به ساختار سیاسی حکومتها و حتی براندازی یک حکومت یا دولت است.
کلید واژگان
بیوتروریسماگروتروریسم
امنیت غذائی
نا امنی غذائی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-10-011396-07-09
سازمان پدید آورنده
، مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانکمیته تحقیقات دانشجویی، واحد بین المللی اروند، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران




