نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحلوجی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی دستگردی, آسیهfa_IR
dc.contributor.authorشرافتی چالشتری, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:47:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:47:44Z
dc.date.available1399-08-21T21:47:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:47:44Z
dc.date.issued2020-04-01en_US
dc.date.issued1399-01-13fa_IR
dc.identifier.citation(2020). scientific magazine yafte, 22(1), 69-83.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2919-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483574
dc.description.abstractمقدمه: از آنجا که کاربرد روش­ هایی به منظور به حداقل رساندن فساد اکسیداتیو و میکروبی در محصولات گوشتی از نظر اقتصادی و بهداشتی دارای اهمیت می­ باشد، انجام مطالعات بیشتر در زمینه ارزیابی فعالیت آنتی­اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره گیاهان طبیعی در گوشت و محصولات گوشتی ضروری به نظر می­رسد. مواد و روش ­ها: در این پژوهش خواص ضد میکروبی عصاره اتانولی سماق بر جمعیت میکروبی گوشت چرخ شده تلقیح شده با ایکلای مقاوم به چند دارو بررسی شد. عصاره میوه سماق به روش خیساندن استخراج شد. اندازه­ گیری محتوای فنل کل عصاره با استفاده از معرف فولین سیوکالتیو و اندازه­ گیری محتوای فلاوونوئید کل عصاره بر اساس روش کلریمتری آلومینیوم کلراید انجام شد. فعالیت آنتی­اکسیدانی با آزمون احیاء آهن (FRAP) بررسی شد. بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره گونه مورد نظر با استفاده از روش چاهک انجام شد. بعد از تزریق عصاره و تلقیح میکروب به گوشت چرخ شده، نمونه ­ها به یخچال با دمای 4 درجه سانتی­گراد منتقل و دوره نگهداری شش روزه برای آزمایشات میکروبی شامل شمارش کل، سودوموناس، اشرشیاکلی، کپک و مخمر آغاز گردید. یافته ­ها: میزان کل ترکیبات فنلی معادل 852/290 میلی­ گرم گالیک اسید بر گرم عصاره و همچنین میزان فلاوونوئید موجود در عصاره 508/4 میلی­ گرم کوئرستین بر گرم عصاره بود. توانایی احیاکنندگی عصاره از 79/380 تا 04/744 میکرومول آهن بر میلی ­گرم عصاره گزارش گردید. نتایج آزمایشات ضد میکروبی نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی رشد عصاره سماق به تریتب 66/166 و mg/ml 33/333 بود. افزودن عصاره سماق به نمونه ­های گوشت چرخ شده به طور معنی ­داری توانست از رشد تمام میکروارگانیسم­ها جلوگیری کند. با افزایش غلظت عصاره این توانایی افزایش یافت. بحث و نتیجه­ گیری: بنابراین می­توان نتیجه گرفت عصاره سماق منبع قابل ملاحظه­ای از ترکیبات آنتی باکتریال و آنتی­اکسیدان است و احتمالاً می­ توان از آن در فرآورده­ های غذایی مانند گوشت و فرآورده ­های گوشتی استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent444
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectایکلای مقاوم به چند داروfa_IR
dc.subjectسماقfa_IR
dc.subjectضد میکروبیfa_IR
dc.subjectعصارهfa_IR
dc.subjectگوشتfa_IR
dc.subjectمیکروب شناسیfa_IR
dc.titleبررسی خواص ضد میکروبی عصاره اتانولی سماق بر جمعیت میکروبی گوشت چرخ شده تلقیح شده با ایکلای مقاوم به چند داروfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد اردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد اردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue1
dc.citation.spage69
dc.citation.epage83


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد