نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنجفیان, محمودfa_IR
dc.contributor.authorنوروزنژاد, محمدجوادfa_IR
dc.contributor.authorآراسته, امیرfa_IR
dc.contributor.authorنجفیان, زهراfa_IR
dc.contributor.authorنجفیان, بهارهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:46:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:46:06Z
dc.date.available1399-08-21T21:46:05Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:46:06Z
dc.date.issued2017-10-01en_US
dc.date.issued1396-07-09fa_IR
dc.identifier.citation(2017). scientific magazine yafte, 19(4), 102-112.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2333-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483443
dc.description.abstractمقدمه: ایبوپروفن از خانواده داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی و مسکن درد است. در عین حال این دارو دارای اثرات ثابت شده ای مانند تولید رادیکالهای آزاد و تداخل با وقایع سلولی می باشد.  بنابراین یافتن آنتی اکسیدان های مناسب به منظور کاهش عوارض جانبی این دارو  ضروری است. در این تحقیق اثر آنتی اکسیدانی عصاره دارچین  بر مهار آسیب کبدی ناشی از ایبوپروفن بررسی شده است. مواد و روش‌ ها: 48 رت در 6 گروه، گروه S نرمال سالین دریافت کردند، گروه  C200 عصاره دارچین با دوز 200 میلی گرم به  ازای هر کیلوگرم وزن بدن (mg/kg200)، گروه  Iایبوپروفنmg/kg 400، گروه  IC50ایبوپروفن به همراه عصاره دارچین mg/kg 50، گروه IC100  ایبوپروفن به همراه عصاره دارچین mg/kg 100 و گروه IC200  ایبوپروفن همراه عصاره دارچین mg/kg 200 بصورت داخل صفاقی دریافت کردند. در پایان دوره فعالیت آنزیم های کبدی اندازه گیری شد. از کبدها نمونه بافتی تهیه شد و پس از رنگ آمیزی با هماتوکسیلین - ائوزین، مورد مطالعه قرار گرفتند.    یافته ­ها: فعالیت آنزیم­های پیروات ترانس آمیناز، اگزالواستات ترانس آمیناز و آلکالین فسفاتاز در گروه  Iنسبت به گروه S بطور معناداری افزایش داشتند. در گروه های  IC50،IC100  و IC200  تقریباً  متناسب  با دوز عصاره دارچین نسبت  به گروه I میزان فعالیت آنزیم ها کاهش داشتند. مطالعه برش بافتی کبد حاکی از تخریب بافتی ناشی از ایبوپروفن بود که  مصرف دارچین تخریب بافتی را  کاهش داده بود. بحث و نتیجه ­گیری: عصاره دارچین باخواص آنتی اکسیدانی خود آسیب کبدی ناشی از مصرف ایبوپروفن را کاهش می دهد.fa_IR
dc.format.extent351
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectایبوپروفنfa_IR
dc.subjectدارچینfa_IR
dc.subjectپیروات ترانس آمینازfa_IR
dc.subjectاگزالواستات ترانس آمینازfa_IR
dc.subjectآلکالین فسفاتازfa_IR
dc.subjectفارماکولوژیfa_IR
dc.titleاثر محافظتی عصاره دارچین در برابر آسیب های کبدی القا شده توسط ایبوپروفن در موش های صحراییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.department،مرکزتحقیقات غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم، ایرانfa_IR
dc.contributor.department، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.department، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department، گروه زیست شناسی، آموزش و پرورش ناحیه چهار شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue4
dc.citation.spage102
dc.citation.epage112


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد